неділя, 27 лютого 2011 14:34

На СТБ заявляють, що Партія Регіонів не наказувала знімати сюжет з ефіру

На СТБ заявляють, що Партія Регіонів не наказувала знімати сюжет з ефіру

Інформація про те, що гендиректор СТБ Володимир Бородянський зняв з ефіру сюжет про акції Партії регіонів у пятницю не відповідає дійсності.

Про це заявив головний редактор новин СТБ Олексій Мустафін.

"Не відповідає дійсності твердження, що пан Бородянський знімав якийсь сюжет з ефіру 25 лютого. Це, по-перше, не входить до його обов'язків, а, по-друге, у новин СТБ є головний редактор, який поки що спроможний ухвалювати рішення", - сказав він.

Мустафін зазначив, що особисто ухвалив рішення не ставити сюжет про мітинги Партії регіонів в ефір, не консультуючись з представниками регіоналів.

"Я впевнений ... що демонстрації, які організувала Партія регіонів у цей день, є не просто позбавленими сенсу, але, що важливо для телебачення, вони не є подією загальнонаціонального масштабу, яка б заслуговувала на окремий сюжет у будь-яких новинах", - сказав головний редактор.

За його словами, прес-служба Партії регіонів "має трохи інше уявлення про діяльність своєї партії" і її завдання полягає у тому, щоб додавати ваги діяльності партії.

"Мене, чесно кажучи, дивує, коли в такій партійній логіці починають міркувати журналісти, завдання яких полягає в тому, щоб відрізняти, що є справжньою подією, що ж штучною подією. Що є важливою подією, що не є важливою подією", - зазначив Мустафін.

"Тим більше дивує, коли люди намагаються проштовхнути так звану новину про ці акції, при цьому проштовхнути її до ефіру в будь-якій формі, навіть у лояльній до Партії регіонів", - сказав він.

"Я розумію, що у будь-яких журналістів є стосунки з політиками, щось подобається, щось не подобається, якийсь конфлікт. Я можу припустити, що якийсь конфлікт з регіоналами був, і появою сюжету в ефірі намагалися щось довести регіоналам", - заявив головний редактор.

Водночас, на його думку, "телеканал не є тим майданчиком, який має використовуватися для подібних доведень і доказів".

За словами Мустафіна, у випуску програми "Вікна" на СТБ була згадка про ці мітинги. Але, наголосив він, ці події були згадані "як елемент, який супроводжував спілкування Януковича у прямому ефірі".

Коментуючи заяву прес-служби Партії регіонів, в якій "один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С ... Б" був звинувачений "у інсценуванні подій та поширенні недостовірної інформації", він сказав: "Порадив би партії, назва якої на "П" починається, а на "-ів" закінчується, більше уваги приділяти більш суттєвим речам".

"А якщо здійснюються якісь провокації, то треба засвоювати професію журналіста - брати камеру, знімати. Потім, якщо знята якась провокація, то це викладати на різні сервіси, де це було б наочно", - заявив головний редактор.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили, що Партія регіонів начебто змусила телеканал СТБ зняти з ефіру сюжет про те, як відбувалася підготовка до телепроекту "Розмова з країною".

Зараз ви читаєте новину «На СТБ заявляють, що Партія Регіонів не наказувала знімати сюжет з ефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути