неділя, 09 березня 2014 18:51

"Наступного тижня Верховна Рада має ухвалити два закони про люстрацію" - Соболєв

"Наступного тижня Верховна Рада має ухвалити два закони про люстрацію" - Соболєв
lenta-ua.net

Верховна Рада України вже наступного тижня має ухвалити закони про люстрацію. Таку думка висловив глава люстраційної комісії Єгор Соболєв під час свого виступу на Народному віче сьогодні на Майдані.

"Мільйони українців потребують люстрації, але в нашому законодавстві немає про це жодного рядочка. В українських органах влади немає жодної кімнати звідки б могла розпочатися люстрація.

Перше, що сьогодні ми можемо зробити з цим словом, це припинити його обговорювати і розпочати його втілювати. Українська Верховна Рада, де створена нова коаліція, вже наступного тижня має ухвалити два простих закони, які не потребують ніяких розслідувань та люстраційних комітетів. Потрібна лише політична воля, щоб натиснути кнопки.

Перший закон — це пожиттєва заборона займати будь-які державні посади, балотуватися на будь-яких виборах в Україні для людей, які організували терор Майдану. У законі мають бути зазначені прізвища Віктора Януковича, Андрія Клюєва, Віктора Пшонки, Віталія Захарченка, Олександра Якименка, Андрія Портнова та Олени Лукаш. Парламентарі можуть додавати до цього списку нові прізвища, але боронь Боже, щоб вони когось викреслили. Сьогодні вночі проект такого закону буде переданий до парламенту. Ще один закон стосується суддів.

Наступного тижня можна зібратися і обговорити широку масштабну люстрацію української влади. Є дуже багато думок якою вона буде. Львів вважає, що ми маємо провести антикомуністичну люстрацію. Багато киян пропонує зробити люстрацію Комуністичної партії і Партії регіонів. Думаю, всі погодяться, що нам потрібна люстрація корупціонерів.

Я не буду нічого цитувати із Шевченка. Але скажу дві думки. У нього справді багато віршів про люстрацію і закликів до дій, тому українці, діймо", - сказав Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «"Наступного тижня Верховна Рада має ухвалити два закони про люстрацію" - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути