Ексклюзиви
четвер, 05 грудня 2013 15:20

Спецтема: Євромайдан-2013

На протести вийшли 1 млн 200 тис. українців

На протести вийшли 1 млн 200 тис. українців

За оцінками СБУ, на протести по Україні вийшли 1 200 000 людей, заявив Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного фонду "Відродження".

"Настільки масової реакції українців ніхто не очікував. Із позитивних моментів я би виділив те, що саме незалежні громадські організації, а не політики повели людей на Майдан. Також - масовий прихід студентства, яке показало, що воно зріле і розумне", - сказав експерт.

За його словами, це питання, чи спромоглася опозиція цей рух очолити.

"Так, погана налагоджена співпраця між нею та громадськістю належить до негативних моментів. Але хай там як, після виходу людей на Майдан змінилася позиція європейських партнерів", - додав Бистрицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгін Євромайдану планували, наказ віддавали зверху - екс-міністр оборони Гриценко

Також жорстко активізувалася Росія, наголосив експерт. Медіа активно спотворюють дійсну ситуацію. Навіть, здавалося би, демократичного світогляду публіцист Боріс Мєжуєв показав себе абсолютним імперіалістом у даній ситуації. У світі кажуть, що зрив підписання угоди - геополітична перемога Росії.

"Зараз багато хто говорить про поразку. Але насправді програшу немає, це виграш у перспективі. Не було ніякого "золотого віку" у Януковича. Погляньте - ніхто з очільників не вийшов до народу. Отже, це - закрита держава, їхня реакція є лише на їхніх порталах. Коли влада розслідує власний злочин, важко повірити, що розслідування буде адекватним.
Але те, що зараз відбувається - відтепер оцінюється з точки зору європейських стандартів", - резюмував Бистрицький.

Зараз ви читаєте новину «На протести вийшли 1 млн 200 тис. українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути