неділя, 01 грудня 2013 17:40

На Прикарпатті відмовилися від "Януковича"

На Прикарпатті відмовилися від "Януковича"
Фото: gazeta.ua

У двох районних центрах Івано-Франківщини Коломиї та Калуші на позачергових сесіях депутати прийняли рішення стати вільним містом від президента.

Першими дії президента засудили у Калуші. Вчора ввечері в центрі міста біля пам'ятника Роману Шухевичу, місцеві обранці провели позачергову відкриту сесію. На ній було присутні 34 депутати із 50. Всі вони засудили рішення президента стосовно насильницьких дій на київському Майдані у ніч 30 листопада.

"Влада розпочала війну з власним народом. Вона хоче зіштовхнути народ у прірву диктатури. Міська рада, як представник інтересів Калушан вирішила засудити антиконституційні, антинародні дії державної влади. Створити у Калуській міській раді міжфракційне депутатське об'єднання, опір диктатурі. Закликати організації політичних партій, калушан долучитись до всенародного Віче у Києві. Вивісити на адміністративних будівлях міста поруч із державним прапором, прапор Європейського союзу. Та звернутися до силовіків про забезпечення ними належної охорони", - зачитали звернення до депутатів та учасників калуського Майдану.

Секретар виніс на голосування пропозицію одного із місцевих депутатів зняти із будівель державних установ портрети Януковича. Його підтримали одноголосно.

"Після того, як поглумилися над українськими дітьми у Києві, іншого рішення не могло й бути. Здорова, розумна людина не засудити рішення президента просто не може. В нас в Калуші відмовляються від такого очільника держави", - каже у телефонній розмові з журналістом Gazeta.ua Петро Цюпа, керівник штабу "Євромайдан у Калуші".

У місті також почали збирати підписи за відставку президента Януковича та його уряду. На даний момент зібрали більше 5 тисяч. А також написали звернення до самого Януковича, до трьох попередніх президентів України та міжнародних представників в Україні, аби допомогли прийняти правильне рішення нинішньому президенту — піти у відставку.

Слідом за Калушом відмову від портретів Януковича нині прийняла також Коломийська міська рада, на виїзній сесії у Києві.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті відмовилися від "Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути