вівторок, 25 жовтня 2016 15:50

На Мосійчука готують повторне подання

На Мосійчука готують повторне подання
Фото: gordonua.com

Найближчим часом слідчі Генеральної прокуратури внесуть до Верховної Ради подання на зняття недоторканності та арешт народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Про це на брифінгу повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Справа минулого тижня повернулася з суду до ГПУ. Вона готова до повторного внесення до Верховної Ради. Але є ще один епізод, який ми хотіли б дорозслідувати та одночасно з цією справою направити на розгляд депутатів. Як кажуть, щоб 2 рази не ходити.

Це - не великий епізод. Нині перевіряють наявні у нас факти. Потім відбудуться деякі слідчі дії. Якщо отримаємо докази, які можуть слугувати у підозрі, подамо до Верховної Ради подання не лише по старих, а й по нових обставинах. Якщо вони не будуть доказовими, підемо старою підозрою", - повідомив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мосійчук одружився на лейтенантові поліції

Попереднє зняття недоторканності відбулося з порушенням регламенту, нагадав генпрокурор.

"Суд встановив порушення процедури притягнення його до відповідальності через те, що голосування за позбавлення його недоторканності, затримання та арешт відбулося одним голосуванням. Суд встановив, що це було незаконно. Відтак справа зависла в суді і ми не могли забрати її назад для повторної процедури, яка була б без порушень", - зазначив Луценко.

17 вересня 2015 року на засіданні парламенту чинний на той час генпрокурор Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність з Мосійчука. Він показав у парламенті кадри оперативної відеозйомки ГПУ, на яких Мосійчук розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити.

Обранця затримали просто у будівлі парламенту. Пізніше вийшов термін запобіжного заходу і депутата випустили на волю.

Зараз ви читаєте новину «На Мосійчука готують повторне подання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути