вівторок, 30 червня 2015 14:59

На Ківалова завели кримінал за сепаратизм

Генеральна прокуратура розслідує кримінальну справу щодо закликів колишнього "регіонала", а нині позафракційного депутата Ради Сергія Ківалова до сепаратизму в Одеській області.

Про це йдеться у запиті Генпрокуратури до Національної спілки журналістів, який на своїй сторінці у Facebook опублікувала юрист Тетяна Котюжинська, - пише "Українська правда"

"Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні … за фактом поширення у друкованих та електронних засобах масової інформації закликів до повалення конституційного ладу України шляхом зміни форми державного устрою та правління, меж території і державного кордону", – сказано у документі.

 

Мова йде про статтю Ківалова "Настало время готовить Конституцию для Одесчины", яку він опублікував 1 вересня 2014 року у газеті "2000". Наразі стаття вже видалена з сайту видання, але вона доступна у веб-архіві.

У зв'язку з цим ГПУ попросила спілку журналістів надати список всіх діючих у 2013-2015 роках журналістів України та їх контакти; контакти журналістів, які у цей період часу офіційно співпрацювали з Ківаловим і друкували його статті чи статті про нього; надати списки сайтів та друкованих видань, які передрукували вищезгадану статтю Ківалова; а також навести коментарі користувачів, які сприйняли статті Ківалова як заклик до сепаратизму.

Як відомо, у березні тодішній губернатор Одеської області Ігор Палиця заявив, що дав свідчення по цій справі у Генпрокуратурі. У свою чергу сам Ківалов стверджував, що жодної справи проти нього не існує, а Палицю начебто допитали через викрадення нафтопродуктів на одеській митниці.

Зараз ви читаєте новину «На Ківалова завели кримінал за сепаратизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути