неділя, 22 грудня 2013 01:23

На канадському прапорі червоний колір змінили на жовто-блакитний
6

Фото: Фото: Володимир Мукан

Вчора підтримав Євромайдан і засудив дії влади канадець Люк Шеньє. Він вийшов на сцену головної площі країни й після виголошення своєї промови презентував власну версію канадського прапора. Червоні елементи він замінив жовто-блакитними.

"Цей прапор ілюструє солідарність Канади з Україною. Ми підтримуємо євроінтеграцію", - каже Люк. Він працює в Україні понад 5 років, зараз обіймає посаду директора зі стратегічного планування групи Havas Worldwide в Україні.

Крім нього, на Євромайдан приїхали й інші іноземці – із Німеччини, Польщі, Грузії, США, Чехії.

"Як тільки я почула про останні події в Україні, одразу кинула все й вирішила підтримати Євромайдан. Хочу, щоб ця держава була в Євросоюзі й позбулася теперішніх політичних проблем. Тоді вона матиме вільні кордони із країнам Західної Європи, а українці піднімуть свій рівень життя – зможуть собі дозволити все те, що й громадяни Німеччини, наприклад,", - каже німкеня Надін із міста Франкфурд-на-Майні. На її верхній одяг накинутий німецький прапор.

Надін - медпрацівник. Вона приїхала спочатку до подруги Наталії Тарнавчик у Львів, а потім із нею – в Київ.

"У Надін були дивні відчуття, коли вона побачила величезні барикади на Хрещатику. А як ми зайшли за них, вона відчула навколо приємну доброзичливу атмосферу. Зрозуміла – тут безпечно, а люди надзвичайно згуртовані й люб'язні", - розповідає львів'янка Наталія Тарнавчик. На її плечах накинутий жовто-блакитний прапор.

Ближче до сцени Євромайдану стоїть грузин Роман Дуалі. Він вже майже місяць у Києві.

"У ніч першого штурму Майдану теж був тут, мене побили, але я все одно буду стояти до кінця. У перемозі Євромайдану я навіть не сумніваюся, бо справедливість на нашому боці, - каже Роман. Він відпросився з роботи для того, щоб поїхати у Київ. – Звісно, кожен роботодавець хоче, аби його працівник був на робочому місці. Моя робота – не виняток. Але я готовий нею пожертвувати задля змін в Україні, подолання корупції й беззаконня. У Харкові маю багато родичів, тому добре знаю теперішню ситуацію в державі. Її треба негайно міняти".

 

Зараз ви читаєте новину «На канадському прапорі червоний колір змінили на жовто-блакитний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути