вівторок, 01 листопада 2016 15:28

На Гонтареву написали заяву в НАБУ

На Гонтареву написали заяву в НАБУ
УНІАН

Вкладники українських банків передали главі Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику заяву про злочин керівництвом Нацбанку.

Документ передав один із 35 підписантів-парламентаріїв Ігор Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонтарева має піти, бо їй не довіряють - банкір

"Зараз йдемо подавати заяву про злочин, вручимо його особисто в руки панові Ситнику разом із буклетом про Гонтареву. Всі розуміли, що впаде "Дельта банк", що впаде банк "Михайлівський". Це прекрасно знала сама Гонтарева", - сказав депутат на мітингу.

Прийнявши документ Ситник заявив, що постраждалі вкладники не є прямою компетенцією НАБУ. Його відомство розслідує рефінансування з ліквідованих банків.

"Майже всі банки, вкладники яких прийшли сьогодні, отримували рефінансування. Ці гроші йшли через латвійські або австрійські банки. Це державні гроші. Можливо, до цього причетні посадові особи НБУ", - зауважив він.

Раніше низка народних депутатів виступили з ініціативою звернення Верховної Ради до президента Петра Порошенка про відставку глави НБУ. Також запропонували створити в парламенті тимчасову слідчу комісію, яка вивчить можливі зловживання керівника установи.

Зараз ви читаєте новину «На Гонтареву написали заяву в НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути