середа, 24 червня 2015 11:21

На довиборах у Чернігові зареєструвалось втричі більше кандидатів, ніж на основних - КВУ

На довиборах у Чернігові зареєструвалось втричі більше кандидатів, ніж на основних - КВУ
Фото: zmi.ck.ua

На довиборах у 205 окрузі (Чернігів) зареєстровано аномально багато кандидатів.

Взяти участь у депутатських перегонах планують 63 людини, йдеться в заяві Комітету виборців України.

"Така аномальна кількість кандидатів не характерна для українських виборів. Минулого року під час парламентських виборів на цьому ж окрузі було зареєстровано втричі менше кандидатів. При цьому, в усіх округах Чернігівської обл. разом взятих зареєструвався 101 кандидат. Загалом же, під час останніх парламентських виборів на один округ припадало в середньому 16 кандидатів", - сказано в повідомленні.

При цьому в Комітеті наголошують, що на парламентських виборах восени минулого року найбільша кількість кандидатів була зареєстрована в 96 округу (Київська обл.) - 50 претендентів.

"Надмірне бажання деяких осіб стати народними депутатами в 205 окрузі могло бути викликане можливістю збагатитись в ході виборчого процесу. Зокрема, кандидати можуть продавати свої місця у дільничних виборчих комісіях на користь зацікавлених осіб, які прагнуть контролювати склад комісій. Таким чином, значна кількість технічних кандидатів в 205 окрузі може спричинити виборчі порушення під час довиборів 26 липня", - непокояться в Комітеті.

Громадські активісти нагадують, що подібна активність спостерігалась і під час повторних виборів нардепів 15 грудня 2013 року, коли в 94 окрузі (Київська обл.) ЦВК зареєструвала 85 претендентів на мандат, 47 з яких зняли свою кандидатуру за день до виборів.

Нагадаємо, ЦВК призначила проміжні вибори до Верховної Ради в одномандатному виборчому окрузі №205 у Чернігові на 26 липня.

Вибори призначено у зв'язку з достроковим припиненням депутатських повноважень обраного в цьому окрузі Валерія Куліча, якого 31 березня призначили головою Чернігівської обладміністрації.

Головними претендентами на цей округ вважають соратника Ігоря Коломойського Геннадія Корбана та керівника Державного управління справами Сергія Березенка.

 

Зараз ви читаєте новину «На довиборах у Чернігові зареєструвалось втричі більше кандидатів, ніж на основних - КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути