четвер, 05 листопада 2015 12:47

На Януковича завели нову справу

На Януковича завели нову справу

На біглого екс-президента Віктора Януковича завели нову кримінальну справу в ГПУ.

Про це пише "Первая инстанция"

Приводом для справи став багатомільйонний гонорар, отриманий Януковичем за його книги.

Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 8 жовтня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

З судових документів з'ясувалося, що Генпрокуратура веде розслідування про отримання колишнім президентом хабара в особливо великому розмірі (4 ст. 368 КК України), а також про злочини, вчинені посадовими особами "Друкарні "Новий світ" - надання неправомірної вигоди особі, що займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 369 КК України).

Раніше повідомлялося, що у 2011 - 2012 рр. "Новий світ" виплатив Януковичу авторську винагороду на загальну суму майже в 32 млн гривень.

Згідно з декларацією колишнього глави держави, у 2011 році він отримав "авторську винагороду" в розмірі 16, 4 млн гривень, а в 2012-му - 15, 55 млн гривень.

Раніше "Дзеркало тижня" підрахувало, що якщо виходити з стандартних авторських гонорарів (10%), друкарня розраховувала заробити на книгах екс-президента захмарну суму - в 320 млн. Гривень, а тираж "бестселерів" від гаранта Конституції повинен був досягти астрономічної на українським мірками цифри - в 6,4 млн. примірників.

Як відомо Янукович видав чотири книги: "Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок", "...І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання", "Здолати шлях" і "Як Україні далі жити".

Зараз ви читаєте новину «На Януковича завели нову справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути