вівторок, 14 травня 2013 15:56

На акцію "Вставай, Україно!" полтавські "свободівці" викупили вагон потягу

На акцію "Вставай, Україно!" полтавські "свободівці" викупили вагон потягу
Фото: byut.com.ua

З Полтавщини до Києва на підсумкову акцію "Вставай, Україно!" збираються їхати більше тисячі людей. Серед них найбільше приватних підприємців і пенсіонерів.

"Добиратимемося поїздами, рейсовими автобусами, своїми машинами. Плануємо замовити екскурсійний транспорт. Всього розказати не можу, щоб не полегшувати роботу міліції і нам спокійніше доїхати до столиці, - розповів Олександр Артеменко, 42 роки, голова міської організації "Фронт змін".

- Опозиціонерам у сусідніх областей вже давно погрожують "даїшники", мовляв зі свого району не виїдете. Наші поки що мовчать. Але провокації будуть. Знаємо з досвіду — коли їздили на Податковий майдан, міліція перед Києвом зупиняла транспорт і казали, хоч пішки ідіть, рушите далі машинами — проколемо колеса. Якщо спинятимуть на дорогах, готові до кардинальних дій — блокуватимемо трасу. Головне — доїхати до кордону Києва. Далі пішки підемо на метро".

Полтавські "свободівці" завчасно купили 60 білетів на поїзд. Це майже цілий вагон.

"Зараз узяти білети — проблемно. Зверталися до кількох перевізників, щоб винайняти автобуси. Багато кажуть, підтримуємо вас, хлопці, але на Київ не повеземо, боїмося за свої сім'ї і бізнес. Але деякі погодилися, хоч і ризикують, бо на дорогах будуть залякувати і всіляко стримувати, щоб не проїхали. Попереду колон їхатимуть народні депутати Юрій Бублик або Валерій Черняков, - повідомив Анатолій Ханко з полтавської організації "Свобода". - Якщо на автобусах не вдасться прорватися, поїдемо на залізних "собаках" , так кажу на електрички "Полтава-Гребінка", "Гребінка-Дарниця".

На Полтавщині у деяких районах 18 травня, суботу, оголосили робочим днем. В обласному центрі планують провести акцію "У Європу без фашизму".

"На акцію з кожного району у приказному порядку сказали привезти людей, - продовжив Анатолій. - Нав'язують народу тему, що "свободівці" — то фашистська партія. Ще в такий спосіб хочуть затримати людей, аби не їхали на акцію "Вставай, Україно!"

Полтавці добиратимуться до Києва за свої гроші. По кілька автобусів винайматимуть політичні партії. Оренда автобуса з Полтави до Києва коштує близько 2 тис. грн за добу.

 

Зараз ви читаєте новину «На акцію "Вставай, Україно!" полтавські "свободівці" викупили вагон потягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути