неділя, 18 квітня 2010 12:40

Мєдвєдєв сів у Кракові

Мєдвєдєв сів у Кракові

Кілька хвилин тому літак із російським президентом Дмитром Мєдвєдєвим сів у аеропорту в Баліцах під Краковом. 

Тепер у Баліцах очікують на літак української урядової делегації.

Кілька керівників держав і урядових делегацій заявили, що не прилетять на похорони президента Польщі Леха Качинського через закритий авіапростір над Польщею та загрозу потрапляння вулканічного пилу у авіадвигуни.

Також відомо, що в Краків не прибуде представник Ватикану кардинал Анджело Содано. Він мав провести службу Божу в Кракові. Також не очікують на президента Єврокомісії Хосе Мануеля Баррозу, він не прилетить із Брюсселя. Відмінили поїздку президент Афганістану Хамід Карзай, президенти Болгарії, Кіпру. Польсьска влада не очікує на королеву Данії, короля та прем"єр-міністра Іспанії. Відмінив поїздку президент Франції Ніколя Саркозі та емір Кувейту. Також відомо, що у Польщу не прилетить президент Грузії Михаїл Саакашвілі.

Півгодини тому в аеропорт у Баліцах під Краковом сіли чотири вертольоти німецької делегації. В одному з них прилетів президент Німеччини Хьорст Келлер. Канцлер Німеччини Ангела Меркель не прилетить.

Учора у Краків прилетів маленьким літаком марки "Чесна" прем"єр-міністр Марокко Аббаса Ель Фасі. Як стало відомо літак летів нижче хмар вулканічного пилу, нижче відмітки 6 км.

Сьогодні зранку в Краків прибула делегація Азербайджану. Також повідомляють, що президент Литви Далі Грибаускайте їде на похорон у Краків автівкою.

Повітряний простір над Польщею закритий для авіаперельотів до 14.00 19 квітня за варшавським часом.

Раніше близько 100 країн повідомляли, що їхні делегації прибудуть на похорон Леха Качинського. Зараз у аеропорту Кракова говорять, що очікують на 12 урядових делегацій.

Зараз ви читаєте новину «Мєдвєдєв сів у Кракові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути