пʼятниця, 12 вересня 2014 10:50

"Ми вам Мустанга не видамо!" - Геращенко російським слідчим

"Ми вам Мустанга не видамо!" - Геращенко російським слідчим
Facebook

Радник глави МВС Антон Геращенко уточнив що Росія оголосила Павла Ушевця (руфера Мустанга) не в міжнародний розшук, а в міждержавний (тільки в рамках СНД). Водночас Україна не має наміру видати російській стороні свого героя, який відзначився сміливим вчинком.

Про це Геращенко пише на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора соцмережі в черговий раз були засмучені повідомленням російського брехливого ТВ, про те, що Росія оголосила в міжнародний розшук Ушевца Павла Ігоровича, він же руфер Мустанг. Це той самий Герой України, який, піднявшись на одну зі сталінських висоток в Москві, сам, один, за ніч розфарбував зірку, вінчав шпиль, в кольори українського національного прапора і зробив фото, яке облетіло весь світ! Цим він кинув у смуту Кремль і одурманених пропагандою москвичів", - пише він.

Водночас Геращенко зазначає, що сміливець викликав захват своєю сміливістю і кмітливістю в українців і у всього світу.

"Цього разу, як і зазвичай, російські ЗМІ збрехали. Мустанг оголошений ними не в міжнародний розшук по лінії Interpola, а в міждержавний - тільки в рамках СНД. Зрозуміло, що Путін боїться, що наступного разу Мустанг розфарбує в "жовтоблакитними колір" вже кремлівські зірки або його лисину. Ось і нервує. ​​Самого Павла Ушевця і всіх його шанувальників хочу заспокоїти - ми нашого Мустанга Росії не віддамо, як до речі і будь-якого іншого громадянина України", - повідомляє він.

Крім цього він підкреслює, що Конституція України - ст. 25 прямо забороняє видавати для суду громадян України: "Ми повинні були б видати Росії Павла, якби він не був громадянином України, і то в разі, якби наш український суд, перевіривши документи з Росії, вважав за потрібне це зробити. Також хочу передати Слідчому комітету Росії привіт від Мустанга та від себе особисто - Павло Ушевець зібрався змінити прізвище та ім'я, та так, щоб вони стали поперек горла в Росії, і навпаки надихали українців на нові звершення. І ми йому в питанні зміни імені та прізвища допоможемо! Ми, українці, - сильна і креативна нація, а Павло - один з кращих її синів!", - підсумував Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «"Ми вам Мустанга не видамо!" - Геращенко російським слідчим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути