неділя, 27 березня 2016 14:45

МВФ вимагає надати Антикорупційному бюро право на автономне прослуховування

МВФ вимагає надати Антикорупційному бюро право на автономне прослуховування

У новому тексті меморандуму між Україною та Міжнародним валютним фондом прописаний пункт автономного прослуховування для Національного антикорупційного бюро. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua заявив директор НАБУ Артем Ситник.

"Бачив проект нового меморандуму між Україною і МВФ. У ньому передбачена умова автономного прослуховування для НАБУ", - сказав він.

Ситник нагадав, що офіційно право на прослуховування мають лише Служба безпеки й поліція.

"Ми маємо можливість знімати інформацію з каналів зв'язку через СБУ. Перед цим отримуємо дозвіл Голосіївського райсуду. По спеціально створеному трапу слухаємо розмову онлайн. Це дуже важливо. Бо спершу СБУ хотіли записувати для нас інформацію. І на диску передавати, а ми б розшифровували. Хочемо напряму включатись до операторів", - зауважив директор НАБУ.

Ситник наголосив, що за надання його відомству права на прослуховування має проголосувати Верховна Рада.

"Відповідний законопроект найближчим часом подадуть на розгляд парламенту. А от чи приймуть його — залежить від політичної волі Верховної Ради", - розповів він.

Нагадаємо, на початку лютого на нараді з керівним складом і детективами Національного антикорупційного бюро президент не підтримав прохання надати їм право прослуховувати корупціонерів по телефону. Глава держави зауважив, що доступ до цієї інформації – це обмеження прав людини.

"На жаль, ще з радянських часів є "традиція", коли цим правом силові органи дуже зловживають", – зазначив Порошенко. Він висловився на користь ефективної співпраці НАБУ із СБУ.

Зараз ви читаєте новину «МВФ вимагає надати Антикорупційному бюро право на автономне прослуховування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути