пʼятниця, 25 травня 2012 09:40

"Мовний" закон "регіоналів" посягає на існування української - нардеп

"Мовний" закон "регіоналів" посягає на існування української - нардеп
"Мовний" закон може розділити Україну - "бютівець". Фото: gazeta.ua

"Мовний" закон "регіоналів" не направлений на те, щоб когось захистити. Але він може знищити українську мову.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав народний депутата від "БЮТ-Батьківщини" Михайло Косів.

"Це злочинний закон. Це не є так собі емоційне визначення. Цей проект є справді злочинним, бо він насправді посягає на саме існування української мови", - переконаний він.

"Бютівець" пояснив, що основною суттю цього закону є те, що він направлений буцімто на захист мов національних меншин. Але регіональна мова вводиться за умови, що в певній області є 10% носіїв певної мови.

Але, за словами Косіва, якщо в деяких районах і є стільки представників інших мов — румунської, болгарської, кримсько-татарської, то саме в області їх стільки не буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пообіцяв опозиції розглянути питання про мову

"Цей закон не направлений на захист мов національних меншин і їхньої культури і традицій. Бо всім відомо, що 10% носіїв саме російської мови є абсолютно в усіх областях України", - підкреслив "бютівець".

Нардеп додав: "Цей закон не направлений на те, щоб когось захистити. Бо захищати немає потреби, бо ніхто їхніх прав на вживання російської мови не обмежує. Але разом з тим, цей закон пропонує: якщо буде введена друга мова, яку вони називають регіональною, то вся документація ведеться цією мовою і цією мовою видають паспорти".

"І от українці поділяються на дві групи: одні мають паспорти українською мовою, інші – українською. Ідеться розподіл громадян України за мовною ознакою. Утворюються дві України: одна Україна україномовна, а друга Україна – російськомовна", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Мовний" закон "регіоналів" посягає на існування української - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути