пʼятниця, 25 травня 2012 09:15

Литвин був проти "мовного закону, та на голосування його все ж поставив - "бютівець"

Литвин був проти "мовного закону, та на голосування його все ж поставив - "бютівець"
Михайло Косів запевнив, що опозиція і надалі битиметься за мову. Фото: mynews-in.net

Спікер Володимир Литвин проти "мовного" закону, але він міг не ставити його у порядок денний.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав народний депутат від "БЮТ-Батьківщина" Михайло Косів.

"Що стосується Литвина, він особисто сам проти цього закону. Були розмови і з ним, і з представниками його фракції. Із його представників тільки один Гриневецький (Сергій Гриневецький — ред.) збирався голосувати за цей закон", - розповів нардеп.

"Інша річ, що Литвин міг все-таки, користуючись своєю владою, не поставити цей закон у порядок денний і на голосування, - додав Косів. - До виборів залишилося буквально кілька місяців. Ну нічого, якщо б зняли його з голови Верховної Ради. Він міг якось опертися і не поставити це питання на обговорення".

Водночас, відповідаючи на запитання чи буде цей законопроект вдруге поставлений на порядок денний у п'ятницю, "бютівець" зазначив: "Литвин мусить поставити його на голосування, а от чи проголосують вони за введення у порядок денний - подивиморсь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин пообіцяв опозиції розглянути питання про мову

Відповідаючи на уточнююче запитання, як опозиція буде діяти, якщо все ж "мовне" питання знову розглядатиметься у ВР і чи будуть вони битися, нардеп запевнив, що робитимуть те саме, що і у четвер. "А що нам залишається", - додав він.

"Нам вдалося зупинити прийняття цього закону. Але якщо не отямиться і не підніметься на захист своїх власних інтересів громадянство України: україномовне, російськомовне, будь-якої мови і будь-якої національності, нас чекають дуже важкі ситуації і тому треба звертатися до людей", - наголосив Косів.

Нагадаємо, вчора Рада розглядала "мовний законопроект "регіоналів Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова, який фактично вводить в Україні російську як другу державну мову. Закон так і не був проголосований, оскільки між опозиціонерами і "регіоналами" сталася бійка.

Зараз ви читаєте новину «Литвин був проти "мовного закону, та на голосування його все ж поставив - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути