середа, 16 травня 2012 00:49

Московських опозиціонерів виганяють з Чистих прудів

Московських опозиціонерів виганяють з Чистих прудів
Фото: tapirr.livejournal.com

Поліція вимагає від учасників опозиційного табору покинути Чистопрудний бульвар до 12 години середи.

Басманний суд зобов'язав владу Центрального округу міста ліквідувати табір, задовольнивши тим самим позов мешканців даного району. Бездіяльність влади щодо учасників акції була визнана незаконною. Згідно з рішенням, поліція повинна припинити громадський захід, що порушує громадський порядок, а місцева влада - навести порядок і забезпечити безпеку громадян, передає ИТАР-ТАСС.

У прес-службі ГУ МВС РФ по Москві повідомили, що в разі відмови добровільно покинути табір, до присутніх буде вжито заходів для безумовного виконання судового рішення.

На загальних зборах учасників табору прийнято рішення розходитися відразу ж після перших затримань.

Представник опозиції Ілля Яшин назвав рішення суду таким, що порушує закон і Конституцію. Він додав, що план подальших дій опозиція визначить на "екстреному засіданні асамблеї табору".

Імпровізований табір опозиціонерів та їх прихильників виник на Чистих ставках біля пам'ятника казахському поету і просвітителю Абаю Кунанбаєва після минулого 6 травня "маршу мільйонів". За словами лідера "Лівого фонта" Сергія Удальцова, учасники безстрокових "народних гулянь" таким чином висловлюють протест проти формування президентом РФ нового уряду.

Зараз ви читаєте новину «Московських опозиціонерів виганяють з Чистих прудів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути