четвер, 21 лютого 2013 16:01

Москалю цікаво, коли Ющенко здасть кров - до саміту "Україна - ЄС" чи після

Москалю цікаво, коли Ющенко здасть кров - до саміту "Україна - ЄС" чи після
За словами Москаля, цими заявами щодо екс-президентів влада хоче показати перед самітом "Україна-ЄС", яка демократія панує в державі. Фото: cit.ua

Генпрокуратура взялася брати кров у екс-президента Віктора Ющенка та відкрила кримінальне провадження проти іншого Леоніда Кучми, щоб продемонструвати напередодні саміту "Україна-ЄС", яка демократія панує в нашій державі.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів нардеп від "Батьківщини" Геннадій Москаль.

"Я написав у Генпрокуратуру 16 депутатських звернень із запитами, коли нарешті візьмуть кров у Ющенка. Тепер, за два роки, нарешті вирішили її взяти. І пролунали ці заяви. Це щоб розбавити перед самітом справу Тимошенко, показати: бачите, у нас усі рівні перед судом: і два колишні президенти, і прем'єр-міністр. Це - суто піар-хід перед самітом. За два роки не могли з Ющенком домовитися, а тут раптом вдалося. Зрозуміло, що там немає ніякого діоксину. Якби він був, кров би давно взяли. Його не було у природі. Я два роки тому свої послуги пропонував. Казав, що я привезу Ющенка і допоможу взяти в нього кров. Бо скільки він нам крові випив маленьким українцям, то вже мішками", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін сподівається взяти кров у Ющенка силою

Москаль зауважує, що коли справи стосуються інших людей, прокуратура не веде дуже довгого переговорного процесу.

"Бабах, і в точку. За новим КПК кримінальне провадження може бути з будь-якої справи. Коли ж Кучмі чи Ющенку будуть вручені повідомлення про підозру, тоді можна буде говорити про якісь там наміри. А кримінальних проваджень сьогодні вже біля мільйона відкрито. Але ж це не означає, що буде щось далі. Хтось пчихнув - кримінальне провадження відкривається. Сьогодні іншої форми перевірки, крім кримінального провадження, немає в Україні", - пояснює нардеп.

Він повірив би, що відкриття кримінального провадження щодо Кучми є відповіддю на його заяви про невинуватість Тимошенко у вбивстві Щербаня, якби не саміт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява Кузьміна про причетність Кучми до вбивства Гонгадзе погоджена з Януковичем - політолог

"Інформаційні агентства, які це розповсюдили, є в Москві. Вони - дуже авторитетні. Радіостанція "Ехо Москви" джинсу не гонить. Їхні новини беруть "Дойче Веллє", "БіБіСі", тощо. То ж ця заява пролунала саме там, щоб її відразу ж розтиражували усім світом. Мовляв, подивіться, яка в Україні демократія - у тюрмі будуть сидіти самі президенти і прем'єри", - розповів Москаль.

На думку нардепа, чи справді посадять Кучму сьогодні - невідомо: "Хто-зна, що у них там на нього є. Чи я б міг колись подумати, що в них є такі свідки, як Зайцев? Поживемо побачимо. Насторожує одне: якби не саміт, то може в їхню щирість і повірили б".

Москаль також додав, що йому цікаво, коли Ющенко здасть кров - до саміту чи після.

Зараз ви читаєте новину «Москалю цікаво, коли Ющенко здасть кров - до саміту "Україна - ЄС" чи після». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути