понеділок, 09 вересня 2013 11:17

Москаль: Влада не буде переформовувати структуру МВС до 2015 року

Москаль: Влада не буде переформовувати структуру МВС до 2015 року
Генадій Москаль. Фото: lenta-ua.net

Структура МВС не буде реформована до президентських виборів 2015 року, оскільки це не вигідно владі. Навіть, якщо це буде реалізовано, то не на належному рівні.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль, коментуючи слова президента Віктора Януковича про те, що на структуру МВС очікує реформування та розподіл функцій.

"Мене бере великий сумнів, що до виборів хтось вдасться до реформування структури Міністерства внутрішніх справ, бо цей інститут сьогодні використовується, як міцний інструмент в руках влади стосовно подавлення протестних настроїв. Він був задіяний у фальсифікаціях в проблемних округах, навіть підміна бюлетенів в Первомайську. Так і надалі, влада розраховує на те, що це буде балансом", - висловив думку політик.

Окрім того, він наголосив, що влада лише говоритиме про зміни, але так і не наважиться на них. "Саме тому, зараз реформування неможливе, хоча й говорити вищому політичному керівництву держави про реформи можна, і воно буде це робити. Проте, до 2015 року це їм не вигідно. Будуть говорити, проводити столи, закидати різні меседжі для ЗМІ і все", - зауважив Москаль.

Водночас, народний депутат наголосив, що єдині можливі будуть зміни в результаті прийняття закону про прокуратуру: "Єдине, якщо він буде прийнятий і слідство у прокуратури заберуть, то це буде переформатовано в інший орган, але чи до президентських виборів це буде зроблено - не відомо".

Також, на його думку, говорити про якість роботи цього відомства не варто. "Якість..А звідки їй взятись? Якщо про неї говорити, то треба починати говорити про підбір кадрів. Йти по шляху вже пройденому іншою країною, залучивши її досвід. А у нас проблема - зайшли в глухий кут, бо не взяли модель реформування якоюсь країною та не адаптували це до наших реалій", - резюмував він.

Нагадаємо, Віктор Янукович на засіданні фракції Партії регіонів 4 вересня пообіцяв нардепам захистити їх бізнес від зайвої уваги "перевіряючих органів" у випадку, якщо парламентарії проголосують за прийняття євроінтеграційних законопроектів.

Наступного дня Верховна Рада внесла зміни до Кримінально-виконавчого кодексу щодо порядку та умов відбування покарання, прийняла за основу нову редакцію законопроекту про внесення змін до Митного тарифу, прийняла в першому читанні закон щодо виконання судових рішень і направила до Конституційного суду зміни до Основного Закону щодо посилення гарантій незалежності суддів.

Зараз ви читаєте новину «Москаль: Влада не буде переформовувати структуру МВС до 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути