понеділок, 22 вересня 2014 11:16

Москаль не вестиме перемовин із сепаратистами — луганський активіст

Москаль не вестиме перемовин із сепаратистами — луганський активіст
Фото: ukr.segodnya.ua

 Призначення новим губернатором Луганщини Геннадія Москаля — це одне з кращих кадрових рішень нової влади. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Луганщина - складний регіон. А у Москаля є досвід встановлення української влади на спірних територіях. Він свого часу зміг навести лад в Криму, очолюючи кримське управління МВС. Тоді Крим був фактично перетворений на українську Сицилію. Москаль зробив це доволі жорстко і швидко. Шкода, що йому тоді не дали довести почати до кінця", - сказав Снєгирьов.

Він також вважає, що Москаль не вестиме перемовин із луганськими сепаратистами, "бо на нього покладені не ті обов'язки".

"Він - губернатор, який призначений центральною українською владою. А "ЛНР" і "ДНР" визначені, як терористичні організації. Тому він з ними не домовлятиметься. Інша справа, що Москаль зможе знаходити спільну мову з представниками влади окупованих територій, яку оберуть мешканці Луганської області", - сказав активіст.

Снєгирьов також розкритикував діяльність попередниці Москаля Ірини Веригіної.

"Веригіна не мала відповідного досвіду та фахових якостей для того, щоб керувати таким великим регіоном, як Луганщина. Єдине, у чому вона була помітна, то це в коментарях, які потім виявлялися фейками. Веригіна намагалася показати свою присутність в інтернет площині. Але більшість її повідомлень або спростовувалися, або не знаходили підтримку. Це свідчило, що вона не володіє ситуацією. До того ж нещодавно був корупційний скандал щодо розподілу гуманітарної допомоги. Була виявлена корупційна схема, у якій був задіяний перший заступник Веригіної Романовський,"- розповів Снєгирьов.

Нагадаємо, що минулого тижня президент Петро Порошенко призначив народного депутата з фракції "Батьківщина" Геннадія Москаля головою Луганської облдержадміністрації.

Нове робоче місце Москаля - у м. ​​Сватове. Після захоплення Луганська обласна адміністрація переїхала туди. Від кордону з зоною АТО - 150 кілометрів. Керувати Москаль зможе лише територією 13 районних центрів з 18 існуючих. Решта - зона АТО.

Веригіна була призначена на посаду голови Луганської ОДА тимчасово виконуючим обов'язки президента України Олександром Турчиновим 10 травня 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Москаль не вестиме перемовин із сепаратистами — луганський активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути