Ексклюзиви
неділя, 19 серпня 2012 14:44

Спецтема: Боротьба за "мову"

Москаль написав Азарову депутатське звернення на мові ідиш

Народний депутат Геннадій Москаль відправив прем'єр-міністру Миколі Азарову офіційне депутатське звернення щодо зловживань голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва своїм службовим положенням під час виборчої кампанії.

Звернення написане мовою ідиш.

Про це повідомила прес-служба депутата.

"Чернівецький губернатор, грубо порушуючи Закон "Про вибори народних депутатів України", особисто агітує за кандидатів від Партії регіонів, на чому його неодноразово ловили ЗМІ", – йдеться у повідомленні.

 

 

Як зазначає прес-служба, звернення написане мовою ідиш (єврейська мова германської групи, яка включена до переліку регіональних мов) – у відповідності до Закону "Про засади державної мовної політики" Ківалова-Колесніченка.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль направив секретарю Ради національної безпеки і оборони України Андрію Клюєву депутатське звернення щодо бездіяльності Державної прикордонної служби України, а також СБУ та МВС у справі прокладки "контрабандного" тунелю під українським кордоном.

Пізніше Москаль повідомив, що відповідь на цей запит отримав українською мовою. Він має намір наполягати на отриманні відповіді саме русинською мовою. В іншому випадку буде подавати позов до адміністративного суду.

Зараз ви читаєте новину «Москаль написав Азарову депутатське звернення на мові ідиш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

162

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути