субота, 14 липня 2012 11:38

Могильов зажадав повноважень для Криму

Могильов зажадав повноважень для Криму
Анатолій Могильов вважає, що потрібно розширити повноваження автономної республіки при підготовці змін до Конституції України. Фото: auto.oboz.ua

Прем'єр Криму Анатолій Могильов вважає, що при підготовці змін до Конституції України необхідно враховувати думку кримчан і автономний статус Криму. Як повідомляє Головне управління інформаційної політики Ради міністрів Криму, про це Могильов заявив на засіданні "круглого столу" "Конституційно-правовий статус Автономної Республіки Крим", який пройшов у п'ятницю в Сімферополі.

Глава кримського уряду відзначив, що починаючи з 1993 року різними указами і законами багато повноваження Криму були скорочені.

"Ця тенденція повинна припинитися. Більшість жителів автономії вважають себе патріотами Криму, і для нас автономний статус вкрай важливий і цінний. Тому при підготовці змін до Конституції України думка кримчан і особливий статус Криму необхідно враховувати", - підкреслив Могильов.

На його думку, відродження і розширення повноважень автономії дозволить ефективно реалізувати наявний у регіону потужний економічний потенціал.

Могильов також зазначив, що в Криму необхідно створити робочу групу для розробки пропозицій по внесенню змін до Конституції України, які стосуються повноважень автономії.

"Наша задача - винести на розгляд Конституційної Асамблеї те, якими ми бачимо взаємини Криму з центральними органами влади, і зробити систему управління більш логічною і зрозумілою", - заявив голова Радміну Криму.

Планується, що до складу робочої групи увійдуть представники кримського уряду, Верховної Ради Криму, члени Національної академії правових наук України, юристи та експерти.

Зараз ви читаєте новину «Могильов зажадав повноважень для Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути