пʼятниця, 20 липня 2012 15:23

Спецтема: Боротьба за "мову"

Мітингувальники не блокували вхід до Українського дому – нардеп

Мітингувальники не блокували вхід до Українського дому – нардеп
Олесь Доній обурений заявою про позов на мітингувальників. Фото: kpravda.com

Керівництво Українського дому по замовленню влади готує позов до суду про відшкодування 500 тисяч гривень збитків через проведення на його сходах акції на захист української мови.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "нунсівець" Олесь Доній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За незаконний мітинг біля Українського дому затримали двох голодуючих

"Іншого інтересу немає. Тому що мітингувальники не блокували вхід до будівлі. Насправді, вхід був абсолютно вільний. Єдиний, хто унеможливлював прохід до вхідних дверей, це були міліціонери. Вони не давали можливості зайти звичайним громадянам. Цьому є безліч свідків", - зазначив він.

За словами Донія, депутати вирішили дізнатися, в чому причина того, що громадяни не можуть пройти до Українського дому. "У п'ятницю була делегація із народних депутатів, до якої входили також Зіновій Шкутяк та Лілія Григорович. Її похід закінчився повідомленням, що директора немає на робочому місці. Була спроба пройти через вхідні двері. Але міліціонери перешкоджали, стверджували, що Український дім закритий, що він не працює, а лише займається тим, що готує наступні виставки. Саме тому ніхто не може відкрити двері. Або тоді міліція свідомо брехала, або зараз це робить керівництво установи", - наголосив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генпрокуратура тисне на опозицію та залякує?

"Нунсівець" нагадав, що в цей же час представники правоохоронних органів витісняли голодувальників зі сходинок біля будівлі, "що їм успішно вдалося зробити". "Влада, з одного боку, залякує будь-які опозиційні рухи, партії, українських громадян тим, що посадила опозиційних лідерів у в'язниці. З іншого, хоче залякати опозицію штрафами та позовами до суду. Це одна з її чітких спроб знищити будь-які політичні акції протесту в Україні. Це ознака поступового переведення держави в тоталітарну та подальший відхід від демократії", - зауважив політик.

Зараз ви читаєте новину «Мітингувальники не блокували вхід до Українського дому – нардеп ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути