неділя, 20 квітня 2014 12:35

Місія ОБСЄ спробує домовитися з сепаратистами про здачу зброї

Місія ОБСЄ спробує домовитися з сепаратистами про здачу зброї

Місія ОБСЄ в Україні в неділю, 20 квітня, почне в Донецьку переговори з сепаратистами про здачу зброї.

Про це передає Reuters, інформує zn.ua

Напередодні влада мали намір призупинити активні дії в рамках антитерористичної операції на час великодніх свят, і переговорники збираються скористатись затишшям, щоб зрушити ситуацію з мертвої точки. Поки сепаратисти вимагають роззброєння від "Правого сектора", перш ніж роззброюватися самим, і намагаються створити умови для проведення в Донецькій області референдумів про федералізацію.

За повідомленням Reuters, переговорну місію очолить британський дипломат Марк Етерінгтон, заступник голови української місії ОБСЄ. Поки, кажуть в організації, для звільнення захоплених будівель немає "політичної волі", і завдання переговорів - провести роз'яснювальну роботу в цьому напрямку. З ким конкретно збирається вести переговори Етерінгтон, не уточнюється.

Найбільш високопоставленим спікером з Європи по темі України в неділю вранці став міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер. В інтерв'ю недільному номером Bild він закликав не нагнітати міжнародну ситуацію погрозами санкцій на адресу Росії і сконцентруватися на врегулювання кризи на сході України.

Глава німецької дипломатії зауважив, що Захід з усією докладністю веде обговорення можливих штрафних заходів. На його думку, таку ж активність західним політикам треба проявляти "щоб уникнути подальших загострень".

Штайнмайер, між тим, підкреслив, що вважає представився після переговорів у Женеві шанс на врегулювання останнім. За його словами, "завойований шанс по деескалації конфлікту має бути використаний, оскільки значних можливостей мирного врегулювання кризи на Україні більше не трапиться. При цьому політик вважає, що домогтися виконання Женевських угод буде непросто "тому, що доводиться мати справу з угрупованнями, які не прислухається ні до Києва, ні до Москви".

Зараз ви читаєте новину «Місія ОБСЄ спробує домовитися з сепаратистами про здачу зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути