пʼятниця, 04 травня 2012 12:32

Спецтема: Бойкот України

Світові лідери не розглядають Януковича як президента, а Росія взагалі визнала лідером Тимошенко - Карасьов

Світові лідери не розглядають Януковича як президента, а Росія взагалі визнала лідером Тимошенко - Карасьов
Вадим Карасьов. Фото: Українське фото

Світові лідери натякають Януковичу, що не розглядають його як президента країни.

Про це в коментарі  Gazeta.ua сказав  директор інституту Глобальних стратегій Вадим Карасьов, коментуючи неучасть президентів країн Центральної і Східної Європи на саміті в Ялті, який має приймати наступного тижня Президент Віктор Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США вимагає в України припинити переслідування 13 опозиціонерів

"Це демонстрація незгоди з українським президентом щодо дій української влади у справі Тимошенко та умовами її перебування у Качанівській колонії. Це м'яка форма дипломатичної і політичної ізоляції Януковича в європейському колі президентів. Це демонстрація того, що він президент - ізгой, до якого не хочуть їхати. Не важливо десять чи дванадцять президентів відмовилися. Навіть, якщо б було шість, чи  навіть, один президент, то це дуже серйозний сигнал", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Яценюка просять не бойкотувати Євро, а вживати виключно персональні санкції

За його словами, сьогодні  Янукович в фактичній ізоляції ще й  в російському напрямку. Кремлівське керівництво не просто по дипломатичним каналам, в якійсь приватній, або закритій бесіді заявило про те, що справа Тимошенко політична, а заявило про це публічно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" про відмову європейських політиків їхати на Євро-2012: "А ми їх і не чекаємо"

"Заява Путіна вчора, що вони готові надати  можливість Тимошенко лікуватись у Москві – це те ж такий дипломатичний, можливо навіть політичний ляпас з боку кремлівського керівництва Януковичу.  Вони просто не будуть мати справу з українським президентом. Не будуть приїжджати, не будуть сидіти за одним столом, як колись у Кучми було. Просто не подавати руки, не зустрічатися. За цим стоїть прозорий натяк на те що вони не розглядають Януковича як лідера країни. А російська сторона взагалі показала, що вони вважають, що Тимошенко є лідером країни", - зауважив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко виступив проти бойкоту Євро, але за санкції проти влади

Нагадаємо, продовжують надходити повідомлення про неучасть президентів країн Центральної і Східної Європи на саміті в Ялті, який має приймати наступного тижня Президент Віктор Янукович. Наразі про свою неучасть у саміті, запланованому на 11–12 травня, заявили керівники вже 11 держав.

Зараз ви читаєте новину «Світові лідери не розглядають Януковича як президента, а Росія взагалі визнала лідером Тимошенко - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути