неділя, 07 жовтня 2012 12:42

Міністри та чиновники-силовики Саакашвілі масово тікають з Грузії - ЗМІ

Міністри та чиновники-силовики Саакашвілі масово тікають з Грузії - ЗМІ
Бачо Ахалая (на фото)з братом втекли від нової влади ФОТО "Известия"

Ряд високопоставлених грузинських чиновників, у тому числі колишній міністр внутрішніх справ Грузії Бачо Ахалая та заступник міністра оборони Дата Ахалая, поспіхом покинули країну. Про це повідомляє "Грузія Online" з посиланням на Guria News.

За даними ЗМІ, брати Ахалая виїхали з Грузії в ніч на неділю, 7 жовтня. Повідомляється, що візи і закордонний паспорти для силовиків привезли безпосередньо в будівлю міністерства оборони. Звідти брати роз'їхалися на різних автомобілях. Куди вони відбули, не уточнюється.

Керівник прес-служби міноборони Грузії Ніно Потржебська не змогла ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Також, з посиланням на повідомлення в соціальних мережах, повідомляється про те, що з Грузії виїхали високопоставлений поліцейський чиновник Мегіс Кардава і міністр юстиції Зураб Адєїшвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільярдер із французьким паспортом очолить Грузію

За даними "Ехо Москви", країну також покинули екс-міністр оборони Давид Кезерашвілі і глава парламентського комітету з національної безпеки минулого скликання Гіві Таргамадзе.

Бачо Ахалая, який є давнім соратником Михайла Саакашвілі, виявився напередодні парламентських виборів в центрі скандалу й був відправлений у відставку. Опозиція опублікувала матеріали, що свідчать про тортури і згвалтування в тбіліській в'язниці, які, як стверджували автори компромату, здійснювалися за особистим наказом екс-глави МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі пішов у опозицію

Як уточнює "Грузія Online" з посиланням на якихось очевидців, після поширення інформації про тортури брати Ахалая жили в так званому "аппартаменти Ахалая" на дев'ятому поверсі будівлі генерального штабу Грузії.

Вибори до парламенту Грузії пройшли 1 жовтня. Перемогу на них здобула опозиційна коаліція "Грузинська мрія", набравши 54,85 ??відсотка голосів виборців. "Єдиний національний рух" президента Саакашвілі отримав 40,43%.

Зараз ви читаєте новину «Міністри та чиновники-силовики Саакашвілі масово тікають з Грузії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути