вівторок, 07 березня 2023 14:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністерство оборони Польщі зробило заяву щодо ЗРК Patriot

Міністерство оборони Польщі зробило заяву щодо ЗРК Patriot
Маріуш Блащак не говорив, що Україна вже отримала зенітний ракетний комплекс Patriot. Фото: pap.pl

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак не говорив, що Україна вже отримала зенітний ракетний комплекс Patriot.

В інтерв'ю іспанському виданню La Razon Блащак не говорив, що Україна вже отримала ЗРК. А ствердив, що позитивне рішення про передачу цієї системи ППО ухвалили завдяки зусиллям Польщі. Про це повідомило Міністерство оборони Польщі, пише "Укрінформ".

"Намір віцепрем'єр-міністра, міністра національної оборони Маріуша Блащака полягав у тому, щоб вказати (в інтерв'ю La Razon. – Gazeta.ua), що завдяки зусиллям Польщі було прийнято рішення про передачу батареї Patriot", – заявило польське відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США оголосили про новий пакет допомоги Україні

Поява в іспанському виданні згадки від польського міністра про отримання Україною ЗРК Patriot, очевидно, пов'язана з помилкою під час перекладу, сказали.

Україна поки не отримала системи протиповітряної оборони Patriot, сказав речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Patriot буде в Україні, рішення прийнято, люди навчаються. Очікуємо найближчим часом", – сказав Ігнат.

Раніше іспанська газета La Razon повідомила, що міністр оборони Польщі заявив, що Україна вже отримала батареї ЗРК американського виробництва Patriot.

Торік президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав меморандум про виділення до $1 млрд на військову допомогу Україні. Меморандум передбачає системи Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство оборони Польщі зробило заяву щодо ЗРК Patriot». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути