середа, 21 серпня 2013 18:02

Міліція відпустила активістів, які вдерлися до зали Київради

Міліція відпустила активістів, які вдерлися до зали Київради
Тетяна Чорновіл потрапила до будівлі Київради через пожежну драбину. Фото: ua.comments.ua

Активістів, яких затримали на 5 діб за блокування минулої п'ятниці приміщення зали засідань Київради, відпустили на волю. Тоді, 16 серпня, вони своїми діями хотіли не допустити проведення сесії.

Про їх звільнення Gazeta.ua повідомив один із арештованих активістів Єгор Соболєв.

"За годину до звільнення нас вивели у внутрішній двір. Запихнули у мікроавтобус, і повезли, нічого не пояснюючи. По дорозі, на Дарниці, в мікроавтобуса закінчився бензин. В той час вже закінчився й наш термін перебування під вартою. Ми зауважили міліціонерам, що згідно рішення суду, вони мають нас звільнити. Ті сопіли й відмовчувались. Потім їм привезли бензин, і ми поїхали в Шевченківський райвідділок на Прорізну. Там кожному з нас заявили, що ми проходимо свідками по подіях навколо Київради в цей понеділок, і вони хочуть вручити нам повістки. Ми звісно їм зауважили, що вони знають, де ми були в понеділок, і свідчити не можемо. Я взагалі відмовився розмовляти без пояснень, чому нас затримали. Після цих слів нас відпустили на 40 хвилин пізніше, ніж повинні були за рішенням Шевченківського суду, - сказав Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" переконує, що Київрада досі легітимна

Він також додав, що до них ставились нормально, а "утримували в тому ізоляторі, де перебувають торговці марихуаною".

Громадські активісти запевнили, що й надалі продовжуватимуть подібні акції.

"Кияни мають зрозуміти, що в них вкрали право обирати владу. Навіть найменший спосіб висловлювати свою волю, в нього більше немає. Київрада, яка його грабувала, роздаючи парки та сквери, збирається це робити й надалі. Навіть за ґратами люди теж не задоволені державою, її керівництвом", - зазначив Соболєв.

Він також додав, що шкодує, що їм не вдалося заблокувати сесійну залу Київради у п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Те, що Київрада зараз працює, не піддається здоровому глузду - "ударівець"

""Регіонали" в п'ятницю не були готові до того, що кияни почнуть діяти. Якби тоді до нас прийшли парламентарі зі своїми мандатами, і встановили чергування, то такого сценарію вдалося б уникнути. Сесії б не було", - зауважив він.

Нагадаємо, 16 серпня громадські активісти Ігор Луценко, Єгор Соболєв, Олександр Марченко, Олексій Герман та журналістка Тетяна Чорновіл кілька годин провели в залі засідань Київради, збираючись завадити проведенню сесії 19 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Міліція відпустила активістів, які вдерлися до зали Київради ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути