вівторок, 08 листопада 2011 14:08

Міліція не завадила комуністам пройтись Хрещатиком, бо вони були мирними і старими

Міліція не завадила комуністам пройтись Хрещатиком, бо вони були мирними і старими

Проти організаторів вчорашньої ходи у Києві прихильників комуністичної ідеології було складено адміністративні протоколи через порушення ними правил проведення мирних зібрань, походів та маршових акцій. Їм "світить" або штраф, або просте попередження.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

Зокрема, за його словами, серед прихильників комуністичної ідеології є багато людей похилого віку.

"Немає сенсу ловити старих людей, саджати у каталажки та надягати їм кайдани. Їх не було настільки багато, щоб це могло значно перешкодити охороні громадського порядку", - вважає Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівцям" не вдалося завадити комуністам дійти до Майдану Незалежності

Він наголосив, що перешкоджання руху на Хрещатику внаслідок вчорашньої акції комуністів не відбулось - мітингувальники пройшли по центральній вулиці Києва одною смугою.

"Кожного разу, коли відбувається схожа маршова подія, керівники Управління з охорони громадського порядку на місці приймають рішення - як відреагувати. Якщо є небезпека, агресивність людей, і вони ідуть туди, де протилежні політичні сили святкують, то тут слід перешкоджати їхній ході. А якщо там такої небезпеки немає, і усе може мирно відбутись і закінчитись, то відповідно складаються лише адміністративні протоколи на організаторів цих акцій", - зауважив Поліщук.

ВІДЕО: "Беркут" скрутив одного комуніста і двох націоналістів після бійки на Хрещатику

Представник міліції додав, що організатори комуністичної ходи учора порушили рішення Окружного адміністративного суду Києва.

"Тому відносно організаторів було складено адміністративні протоколи за 185 статтею част. 1 Кодексу про адміністративні правопорушення - порушення правил проведення мирних зібрань, походів та маршових акцій. Вони відповідатимуть перед законом", - запевнив Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти сумніваються, що комуністів покарають за мітинг на Хрещатику

За його словами, ініціаторам акції може бути висунуто або попередження, або накладання штрафу, а за другою частиною статті 185 Кодексу передбачені навіть виправні роботи.

"Я не знаю прізвищ, хто подав заявку і організовував ходу. Скоріш за все, це був не Симоненко, а київська міська організація Компартії", - сказав міліціонер.

Зараз ви читаєте новину «Міліція не завадила комуністам пройтись Хрещатиком, бо вони були мирними і старими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути