вівторок, 24 грудня 2013 10:48

Міліція може "скинути" штурм Солом'янської РДА на трьох нардепів

До Солом'янської районної державної адміністрації, де сьогодні мало відбутися виїзне засідання Київської міської ради, прийшли представники міліції.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, вони фіксують наслідки штурму, який відбувся сьогодні вранці, та знімають відбитки пальців з вибитих дверей, що валяються прямо в залі засідань з виламаним замком.

Автор: Фото: Оксана Худояр
 

У самій сесійній залі поламане одне крісло у першому ряді.

За словами кореспондента, міліція занесла до протоколу інформацію, що у виламуванні дверей брали участь три народні депутати: від фракції "Батьківщина" - Олександр Бригинець та "свободівці" Ігор Мірошниченко і Андрій Іллєнко.

"Народні депутати від опозиції сьогодні прийшли сюди, щоб проконтролювати, що тут відбувається. Міліція та депутати-"регіонали" нас не допускали. Тому ми були вимушені вдатися до таких дій. Я радий, що це збіговисько закінчилося", - сказав народний депутат від фракції "Свобода" Андрій Іллєнко.

Його однопартієць Олег Сиротюк на запитання журналістів, хто має ремонтувати будівлю Солом'янської РДА, відповів:

"Якщо Київрада ініціювала це незаконне засідання, то нехай вона і платить".

У свою чергу, Бригинець наголосив, що "хтось дав доручення міліції не допускати депутатів до сесійної зали".

"Людей спровокували порушувати закон. Заява (в.о. Голови КМДА Анатолія) Голубченка про те, що після зустрічі з (прем'єр-міністром Миколою) Азаровим він просив (секретаря Київради Галину) Герегу не проводити цієї сесії, - це звичайний піар-хід", - вважає Бригинець.

Він запевнив, що співробітників міліції ніхто не бив, та закликав правоохоронні органи правдиво та різнобічно розслідувати ситуацію.

Зараз ви читаєте новину «Міліція може "скинути" штурм Солом'янської РДА на трьох нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути