вівторок, 13 жовтня 2015 22:30

МЗС висловило рішучий протест проти заборони в'їзду у Росію Віри Савченко

МЗС висловило рішучий протест проти заборони в'їзду у Росію Віри Савченко
Фото: k-z.com.ua

Міністерство закордонних справ України заявляє рішучий протест у зв'язку з черговим свідченням свавілля Російської Федерації щодо громадян України

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

У Міністерстві підкреслюють, що заборона на в'їзд Вірі Савченко як одному з ключових свідків, заявлених захистом у справі її сестри, є свідченням заздалегідь спланованих намірів Російської Федерації – провести розправу над невинною жертвою агресивної політики Кремля Надією Савченко.

Окрім цього, у відомстві зазначають, що такі дії російської сторони є грубим і демонстративним порушенням процесуальних прав Віри Савченко та її сестри Надії і спрямовані на подальше вчинення тиску на Надію Савченко.

"Зазначений крок виходить за межі права та моралі і підтверджує замовний характер кримінального переслідування незаконно утримуваної в РФ Надії Савченко. МЗС України вимагає від російської сторони припинити свавілля щодо народного депутата України Надії Савченко та членів її сім'ї, забезпечити негайне звільнення Надії Савченко та повернення її на Батьківщину", - повідомляють у МЗС.

Нагадаємо, що 13 жовтня 2015 року під час проходження прикордонного контролю при поверненні в Україну в пункті пропуску "Чертково-Мілове" співробітниками російської прикордонної служби було повідомлено про заборону на в'їзд до РФ терміном до 01.09.2020 р. Вірі Савченко, сестрі незаконно утримуваної в Росії Надії Савченко.

Варто додати, що засідання суду по справі української льотчиці Надії Савченко, яке повинно було пройти 14 жовтня, перенесли через приїзд у Ростовську область патріарха РПЦ Кирила.

Зараз ви читаєте новину «МЗС висловило рішучий протест проти заборони в'їзду у Росію Віри Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути