неділя, 03 травня 2015 15:08

МЗС України спростувало інформацію щодо обстрілів Донецька

МЗС України спростувало інформацію щодо обстрілів Донецька

Міністерство закордонних справ України відкинуло звинувачення з боку МЗС Росії у обстрілі Донецька. Про це йдеться у повідомленні відомства.

"Українська сторона рішуче відкидає ці звинувачення та відповідально заявляє, що українські військові не здійснювали жодних обстрілів цього міста, як і будь-якого іншого населеного пункту на території окремих районів Донецької і Луганської областей", – сказано у повідомленні.

В МЗС додали, що будь-яке застосування зброї українською армією здійснюється виключно як вимушений крок у відповідь на збройні провокації бойовиків у разі виникнення безпосередньої загрози життю українських військовослужбовців.

У відомстві додали, що "Україна залишається відданою безумовному й повному виконанню Мінських домовленостей та вживає з цією метою послідовних заходів".
"Розглядаємо свідоме "вкидання" неправдивої і відверто провокаційної інформації як цілеспрямовані дії, що мають на меті зірвати виконання Мінських документів від вересня 2014 та лютого 2015 років", – заявили у МЗС.

Також міністерство закликало провести ретельну перевірку заяв російської сторони з боку ОБСЄ.

Як відомо, вночі відбувалися обстріли деяких районів Донецька, місцевого аеропорту, а також прилеглих населених пунктів.

Вже зранку російське МЗС розповсюдило заяву міністра Сергія Лаврова, у якій він звинуватив у обстрілі українські сили.

Зараз ви читаєте новину «МЗС України спростувало інформацію щодо обстрілів Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути