четвер, 16 лютого 2012 11:31

Ми маємо право застосувати ядерну зброю - російський генерал

Ми маємо право застосувати ядерну зброю - російський генерал

Росія не виключає, що може використати ядерну зброю у разі загрози.

Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" заявив начальник Генерального штабу генерал армії РФ Микола Макаров.

"Якщо виникає загроза цілісності Росії, то ми маємо право застосувати ядерну зброю. Тому в цьому випадку ми її застосуємо", - сказав він.

Начальник генштабу підкреслив, що поряд з Росією розташовані кілька "нестабільних" держав, і в разі військового конфлікту не буде потрібно застосування ядерної зброї, але необхідно мати потужну й мобільну армію.

За словами генерала Макарова, російські ядерні сили є основою стратегічної стабільності і Міністерство оборони веде велику і серйозну роботу з модернізації ядерного потенціалу країни.

У лютому 2010 року президентом Росії Дмитром Медведєвим була затверджена нова Воєнна доктрина Російської Федерації, в якій збереглося положення про нанесення превентивного ядерного удару у відповідь на загрозу безпеки Росії та її союзників, а також загрозу ліквідації держави.

У свою чергу президент Віктор Янукович заявляв, що Україна послідовно виступає за забезпечення поступового та незворотного ядерного роззброєння з метою повної ліквідації ядерної зброї в світі.

Нагадаємо, в розробці ядерної зброї підозрюють Іран. США не виключають, що Ізраїль завдасть удару по ядерних об'єктах цієї країни навесні поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Ми маємо право застосувати ядерну зброю - російський генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

271

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути