середа, 29 жовтня 2014 13:05

Місцеві проти ЛНР і ДНР. Їх стримує відсутність зброї - Снєгирьов

Місцеві проти ЛНР і ДНР. Їх стримує відсутність зброї - Снєгирьов
Фото: www.depo.ua

 Росія готує наступ у трьох напрямках після проведення псевдо виборів на Донбасі.

Про це Gazeta.ua повідомив лідер громадського об'єднання "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"2-го листопада відбудуться вибори, які створять так звану владну вертикаль і нададуть легітимності самопроголошеним республікам, а 4 листопада бойовики пробуватимуть розширити території до адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей. Це логічно, бо вони й раніше заявляли про свої територіальні претензії, незадоволеність мирними угодами і так званою демілітаризованою лінією, яка була проведена згідно цих угод.

Росію також це не влаштовує. Крім того, вона хоче бачити більше промислових об'єктів у зоні свого впливу. Зараз відбувається передислокація російської техніки у трьох напрямках: Дебальцівському, Маріупольському та Донецькому. Якщо раніше техніка йшла без опізнавальних знаків, то тепер колони йдуть з відповідним маркуванням. Ніхто вже нічого не приховує," - розповів активіст .

Він також повідомив, що місцеве населення майже не підтримує існування самопроголошених республік.

"По соціології, яку провели самі ЛНР та ДНР, факти існування цих республік підтримують до 15% місцевого населення. Відокремлення і створення суб'єкта федерації чи відокремлення взагалі підтримують не більше 5%. Фактично, під вибори створюється фірма про народне волевиявлення і підтримку цих республік. Але не буде ставитися питання щодо самого статусу республік, а стоятиме питання виборів в місцеві ради. Тобто народ проголосує за депутатів у місцеві ради, а це буде показано як народне волеявиявлення на підтримку існування ЛНР та ДНР. Йде така собі подвійна гра. І народ буде просто ошуканий", - наголосив Снєгирьов.

Активіст також відзначив, що бойовики бояться наростаючого невдоволення серед мирних жителів. "Єдине, що стримує народ це відсутність зброї і її велика наявність у руках бойовиків", - сказав він.

На думку Снєгирьова, зиму ЛНР не переживе.

"Тут немає запасі вугілля, не працює економіка. Гуманітарну допомогу в якості тушонки можна тричі попросити, але не постійно. У Красному Лучі підприємців не просто реєструють за російським зразком. Їх змушують відбувати військову повинність - до тижня у війську. Розраховують, що після цього людина не переїде на українську територію, бо їй буде висунуте звинувачення у співпраці з режимом ЛНР. Таким чином бойовики намагаються утримати на підконтрольній їм території місцевих бізнесменів і змусити працювати за своїми правилами", - розповів Снєгирьов.

Зараз ви читаєте новину «Місцеві проти ЛНР і ДНР. Їх стримує відсутність зброї - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути