пʼятниця, 18 липня 2014 06:15

Меркель у шоці від авіакатастрофи "Боїнга-777"

Меркель у шоці від авіакатастрофи "Боїнга-777"
Ангела Меркель Фото: AFP

Канцлер Німеччини Ангела Меркель шокована повідомленнями про катастрофу малазійського пасажирського літака на сході України. Про це повідомив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

"Федеральний канцлер шокована повідомленнями про падіння малазійського пасажирського літака на сході України", - сказав він.

За його словами, канцлер вважає також "шокуючими обставини, за яких літак ймовірно був збитий на великій висоті".

"Якщо таке повідомлення підтвердиться, це буде черговою трагічною ескалацією конфлікту на сході України", - наголосив Зайберт.

Глава німецького уряду висловлює співчуття близьким та родичам жертв катастрофи і вимагає негайно розпочати незалежне розслідування причин трагедії, додав речник.

Раніше під час святкового заходу з нагоди свого 60-річчя у Берліні Ангела Меркель назвала "тривожними" останні повідомлення з України про падіння пасажирського літака.

Нагадаємо, попередньо встановлено, що близько 16.20 літак зник з екранів радарів Дніпропетровського районного диспетчерського центру та о 16.45 було виявлено сигнал аварійного маяка. О 16.45 літак впав в 3-х кілометрах на північний захід від населеного пункту Грабове, Шахтарського району Донецької області, зазначили в Міноборони.

У відомстві окремо підкреслили, що в цей час винищувачів ЗСУ в повітряному просторі не було.

"Літак Boing-777 знаходився поза зоною ураження наземних засобів протиповітряної оборони Збройних Сил України", - додали в Міноборони.

Під час авіакатастрофи загинуло 295 осіб. Служба безпеки України встановила причетність бойовиків до збиття цивільного літака.

Зараз ви читаєте новину «Меркель у шоці від авіакатастрофи "Боїнга-777"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути