середа, 09 листопада 2011 17:26

Мера Запоріжжя просять перенести Сталіна подалі від очей, аби не дратував

Мера Запоріжжя просять перенести Сталіна подалі від очей, аби не дратував

Громадська ініціатива "Оновлення країни" та всеукраїнська організація "Тризуб" імені Степана Бандери ініціюють збір підписів до міського голови м. Запоріжжя Олександра Сіна з проханням демонтажу пам'ятника Йосипу Сталіну.

Як стало відомо Gazeta.ua, активісти звернулись до запорізького мера з проханням звернути увагу на "кричущий факт неповаги, знущання над людською гідністю та пам'яттю".

"Адже такий факт є відкритою провокацією і може спричинити громадські протести. До того ж він суперечить європейським, цивілізованим нормам", - вважають громадські діячі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пам'ятник Сталіну у Запоріжжі подали до суду

За їхніми словами, Сталін вважається винним у вбивстві мільйонів невинних громадян. Окрім того, міжнародна спільнота також засуджує звеличення сталінізму. Зокрема, комітет Парламентської асамблеї ОБСЄ з демократії ухвалив резолюцію, яка прирівнює сталінізм до нацизму і закликає до міжнародного засудження тоталітарних режимів.

"Представники КПУ наголошують, що пам'ятник споруджений на їхній приватній території, а тому не буде враховувати думку громадськості. Кожна людина, яка керується здоровим глуздом, усвідомлює – це лукавство. Чи офіційний пам'ятник, чи приватна скульптура, розміщена в кількох метрах від центрального проспекту міста, мають однаковий емоційний, ідеологічний і моральний вплив на кожного, хто його бачить. Перехожі просто змушені його споглядати, бо він встановлений на відкритому місці. Не кажучи вже про те, що об'єкт споруджений з порушення норм містобудівного законодавства", - зауважили активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тризубівці" провідали нового запорізького Сталіна

Вони просять мера Запоріжжя невідкладно дати чітку оцінку діям представників КПУ щодо спорудження скульптури Сталіна, а також вжити заходів щодо переміщення пам'ятника у приміщення обкому КПУ або у місце, де ця скульптура не дратуватиме мешканців міста, родичів загиблих, іноземних туристів.

Зараз ви читаєте новину «Мера Запоріжжя просять перенести Сталіна подалі від очей, аби не дратував». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути