четвер, 25 липня 2013 20:10

Мер Дружківки збирається відправити у в'язницю незадоволених його політикою

Притягнути до кримінальної відповідальності 22-річного журналіста Павла Островського за організацію мітингу намір Дружківський міський голова Валерій Гнатенко. Про це він повідомив під час круглого столу з питань врегулювання "тарифної проблеми".

- Я звернувся до суду, в міліцію, і буде дана оцінка. Організатор мітингу несе відповідальність не тільки за його організацію, а й за законність його походження. На адресу працівників міськради на мітингу звучали брехня, образи і погрози. Там кричали: "Давайте на шибениці їх!". Це загроза вбивства і це кримінальна відповідальність, - заявив міський голова Валерій Гнатенко на зустрічі з ініціативною групою протестуючих.

На мітингу, який відбувся 2 липня і викликав гнів мера, жителі вимагали від міського голови знизити комунальні тарифи або піти у відставку. Висловлювали думку, що влада лобіює інтереси приватного ЖЕКу.

- Мешканці підозрюють, що на завищених тарифах наживається місцевий депутат-"регіонал" Віталій Підопригора. Тарифами влада підсобила монополісту - ПЖРП (житлово-ремонтному підприємству), яке замінює нам жеки, - розповів Gazeta.ua Павло Островський.

У нинішньому році в Дружківці квартплата зросла більш, ніж у два рази. За двокімнатну "хрущовку" мешканці платять більше ста гривень на місяць, що робить це місто Донецької області одним з найдорожчих в країні.

Міський голова запевняє, що вже було кілька перевірок скандальних тарифів, але порушень не виявлено. Але міністр ЖКГ Геннадій Темник розкритикував ситуацію в цьому місті "В даний час середньозважений тариф у місті Дружківка становить - 2,55 грн/м2 (попередній тариф становив - 1,27 грн/м2). При цьому середній розмір тарифу на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій по Україні становить 1,91 грн/м2. Це говорить про непослідовну, невиважену тарифну політику органів місцевого самоврядування ".

- Поки наш мер відповів репресіями на критику членів ініціативної групи. Одну жінку звільнили, другу збираються оштрафувати за те, що, нібито, розклеювала листівки. Але ми не зупинимося, закон на нашому боці. Попросимо прокуратуру перевірити діяльність ПЖРП, начальник якого - багата людина, а хоче стати ще багатшими за наш рахунок, - каже Микола Андревич Заварза, учасник ініціативної групи протестувальників.

У нинішньому місяці жителям Дружківки вдалося домогтися поновлення безперервної подачі води. Гарячої води в Дружківці немає, а холодна подавалася по годинах - 3 години зранку і 3 увечері.

- З'ясувалося, що дружина директора Дружківського "Водоканалу" Олексія Долбещенкова, депутата міськради від ПР, торгує бутильованою очищеною водою. Я прийшов до висновку, що ця сім'я конкретно зацікавлена ??в погодинному графіку подачі води. Глава сім'ї - посадова особа комунального підприємства - обмежує людей у ??воді, а фірма, де працюють його дружина і дочка - очищає цю воду і нею торгує, - каже журналіст Островський

Зараз ви читаєте новину «Мер Дружківки збирається відправити у в'язницю незадоволених його політикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути