пʼятниця, 29 квітня 2016 11:17

Змінюйте щось. Через 10 років спитають з вас - Брюховецький

Змінюйте щось. Через 10 років спитають з вас - Брюховецький
Ініціативна група "Перше грудня"

В Україні панує безлад. Молодь повинна боротися за державу.

Про це сказав В'ячеслав Брюховецький, почесний президент НУ "Києво-Могилянська академія" на прес-конференції Ініціативної групи "Перше грудня". Учасники оприлюднили звернення "Збережімо державу від саморуйнації".

"Звісно, наше звернення адресоване до урядовців, до всіх ким незадоволені. Але також хочемо звернутись до молодих людей. Мені доводиться щодня зустрічатись з молоддю. Непокоїть, що серед них теж з'явилася втома від того безладу, який є у державі. Ця втома приводить до пасивності, байдужості. Не забувайте, пройде 10 років і ваші діти запитають у вас, що ви зробили для того, щоб змінити ситуацію? Кожну перемогу треба вибороти самотужки. Тільки тоді вона чогось варта", - сказав Брюховецький.

Його колега мистецтвознавець Вадим Скуратівський попросив журналістів не гратися з українським хаосом.

"Тут перечислили всі вини крім однієї. У цій ситуації винні і ми з вами - журналісти. Ніколи ще в європейській історії вона не була в руках журналіста так, як сьогодні. Наші ЗМІ повинні використати це для загальнонаціональної, чи принаймні гуманістичної користі. Останній рік журналісти граються з хаосом, що панує навколо. Журналіст - не той, хто безперестанку жонглює фактами. А той, хто протоколює ситуацію. Від вас, журналісти залежить дуже багато. Можливо навіть усе", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентська команда контролює всю країну - учасник групи "Першого грудня"

Нагадаємо, під час зустрічі учасники Ініціативної групи закликали українців об'єднатися в боротьбі за державу. А керівництво країни - розробити нову політичну систему.

Зараз ви читаєте новину «Змінюйте щось. Через 10 років спитають з вас - Брюховецький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути