субота, 27 липня 2013 10:03

"Мєнтів сьогодні у місті більше, ніж киян" - "свободівці" кажуть, що людей залякали
5

Фото: Фото: Олеся Дубовик

"Свободівці" обурились забороною акції проти приїзду партріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна, однак пообіцяли, що більше сьогодні нічого не влаштовуватимуть.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, зараз на протилежній стороні від Українського дому відбувається акція "Свободи". Там зібралися кілька десятків людей, зокрема декілька народних депутатів. Як тільки вони почали свою акцію, одразу по периметру вистроїлися кілька десятків "беркутівців". Однак поки пікетувальникам не заважають.

"На бронепоїзді в Україну приїжджали тільки Троцький і Гітлер, а тепер ще й Гундяєв", - сказав "свободівець" Андрій Іллєнко. - Вони навіть не пускають тих людей, які прийшли подивитися на цього Гундяєва. До них ставляться, як до бидла. Ми ж виступаємо проти цієї істерії, яка сьогодні відбувається".

Нардеп переконаний, що приїзд Кирила і Путіна пов'язаний із тим, що вони хочуть запровадити в Україні так званий "рускій мір".

"Ми також знаємо, що є й інше завдання: затягнути Україну у Митний союз. Вони знову хочуть почати тиснути на Україну, викручувати руки, щоби вона увійшла у новий імперський союз", - підкреслив Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українська Русь" - Янукович вже "відзначився" на відкритті святкування 1025 річниці Хрещення

У свою чергу, інший "свободівець" Юрій Мірошниченко зауважив, що заборона проводити сьогодні акції є ознакою диктататури.

"Мєнтів сьогодні у місті більше, ніж киян. Бо людей залякали і попередили, аби вони не виходили. Бо, бачте, Гундяєв і Путін бояться за свою безпеку. Але якщо нам забороняють виходити на вулиці - це не демократична держава, це диктатура. Ми ж хочемо жити у вільній своїй державі. І кожен вільний громадянин має право на висловлення своєї позиції", - підкреслив Мірошниченко.

Він додав: "Путін і Гундяєв - люди, які нищать українську державу, тому ми будемо висловлювати свій протест проти цих людей. Сьогодні ж влада, танцюючи на задніх лапках перед Путіним і Гундяєвим, витрачає шалені гроші, аби прийняти цих гостей. І це тоді, коли грошей в Україні взагалі немає. Це неприпустимо".

Мірошниченко також зауважив, що "Свобода" і надалі протестуватиме проти Путіна і Кирила. Однак сьогодні через велику кількість правоохоронців продовжувати цю акцію не буде. Він зауважив, що "Свобода" висловить свою думку завтра, під час Хресної ходи з Київським патріархатом.

Зараз ви читаєте новину «"Мєнтів сьогодні у місті більше, ніж киян" - "свободівці" кажуть, що людей залякали ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути