субота, 12 листопада 2016 17:40

Мене просили дати свідчення на Януковича в обмін на закриття справ - Новинський

Мене просили дати свідчення на Януковича в обмін на закриття справ - Новинський

Депутат Вадим Новинський впевнений, що в його справі не існує юридичної складової.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Strana.ua.

Він вважає, що в його справі є три складові.

"Перша, політична. Тиск. Друге - рекет. Третє - це помста, злопам'ятність. Мені пропонували, не буду говорити хто, щоб я дав свідчення на Януковича. Тоді проти мене всі справи закриють. Я сказав: ні, це буде наклеп щодо Януковича, купувати свій спокій ціною наклепу на іншу людину - це дуже низько".

Відповідаючи на питання про те чому кримінальну справу стосовно нього з'явилася буквально за 2 дні (31 жовтня не було, а 2 листопада вже з'явилося), депутат висловив думку, що виною тому - ситуація в країні.

"У нас цілковите поразка влади скрізь і на всіх фронтах. За що не беруться - всюди поразка. У нас катастрофа в економіці, повне зубожіння людей, тарифний геноцид, що доводить людей до відчаю. Треба якось збивати негатив. Показувати видовища. Якщо уважно почитати декларації вищого керівництва, то є над чим замислитися і простим людям. Міністри, депутати, чиновники за 2 роки раптом стали мільйонерами. І ось щоб відвести людей від цієї теми, трошки розсіяти увагу, викидаються ось такі гнилі новини, як уявлення на мене", - говорить Новинський.

Коментуючи пред'явлені йому звинувачення Драбинко, який фігурує в справі Новинського, політик стверджує, що напевно при владі залишилися кримінальні справи на Драбинко, вони тримають його на гачку.

"І кажуть, що б він лжесвідчив для своїх цілей проти мене та інших людей. Адже, що неодноразово заявляв генпрокурор? Це справа проти Януковича. Владі потрібно хоч щось пред'явити своїм прихильникам напередодні річниці Майдану. Януковича і його людей звинувачували в корупції, в розстрілах, перевищенні повноважень, а довести нічого не можуть. І тепер хоч за міфічне викрадення, прости Господи, Драбинко, хочуть їх залучити. Хоч за щось".

Зараз ви читаєте новину «Мене просили дати свідчення на Януковича в обмін на закриття справ - Новинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути