середа, 24 жовтня 2012 13:47

Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль" - СБУ

Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль" - СБУ
Фото: news2000.com.ua

Екс-майора Держохорони Миколу Мельниченка, який оголошений в міжнародний розшук, затримали в середу в аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомили в прес-центрі Служби безпеки України.

"24 жовтня співробітники СБУ разом з прикордонниками на підставі постанови Шевченківського райсуду Києва затримали в міжнародному аеропорту" Бориспіль "оголошеного в міжнародний розшук громадянина України Мельниченка", - повідомили в прес-центрі СБУ.

У прес-центрі нагадали, що Головне слідче управління СБУ за дорученням генеральної прокуратури України розслідує кримінальну справу стосовно Мельниченка за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.328 (розголошення держтаємниці), ч.1 ст. 358 (підробка документів) та ч.3. ст. 365 (перевищення службових повноважень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін зізнався, що плівки Мельниченка можуть використати проти Тимошенко

Як повідомлялося, в листопаді 2000 року виник "касетний скандал", коли в парламенті оприлюднили аудіозаписи, які нібито робив Мельниченко в кабінеті президента України Леоніда Кучми. Проти Мельниченка було порушено кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів.

У вересні 2011 року Мельниченко був оголошений в розшук. Він звинувачується у розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту, оскільки Мельниченко порушив підписку про невиїзд і ухилявся від слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заява Мельниченка - прояв використання чорного піару проти мене - Лазаренко

3 серпня 2012 Мельниченко був затриманий в Італії, і суд Неаполя повинен був розглянути питання про його екстрадицію. 14 серпня Мельниченко був звільнений з-під варти. За словами його адвоката Миколи Неділька, "прокуратура Італії не знайшла підстав для його екстрадиції в Україну" та екс-майор УДО залишається в Італії. При цьому в Національному центральному бюро Інтерполу в Україні зазначили, що процедура екстрадиції екс-майора держохорони в Україну триває.

Останнім часом він перебував у США.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченка затримали в аеропорту "Бориспіль" - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути