четвер, 26 листопада 2015 14:58

Медвєдєв розповів про санкції проти Туреччини за збитий Су-24

Медвєдєв розповів про санкції проти Туреччини за збитий Су-24

Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медвєдєв назвав атаку на російський бомбардувальник Су-24 агресією з боку Туреччини і заявив про підготовку комплексу економічних заходів у відповідь.

Про це Медвєдєв сказав сьогодні на засіданні російського уряду, передає УНІАН.

"Це, безумовно, акт агресії проти нашої держави з боку Туреччини, нашого сусіда і до того ж іще члена Північноатлантичного альянсу", - сказав Медведєв.

Він наказав міністерству транспорту, сільського господарства, культури та митній службі підготувати і внести в найкоротший термін свої пропозиції щодо дипломатичних заходів реагування на цю дію.

За його словами, рішення будуть прийняті на підставі закону про спеціальні економічні заходи від 30 жовтня 2006 року, який передбачає дії у подібних ситуаціях.

"Там встановлений набір заходів: це призупинення реалізації програм економічного співробітництва, і обмеження щодо фінансових операцій, і обмеження щодо зовнішньоторговельних операцій, і зміна мит – ввізних і вивізних. Заходи впливу на туристичну сферу, на перевезення, включаючи транзит, переміщення повітряних і водних суден, а також на гуманітарні контакти, і, нарешті, використання робочої сили", - пояснив Медвєдєв.

Російський прем'єр-міністр повідомив, що ці заходи будуть зведені в один нормативний акт, швидше за все, це буде указ президента і постанова уряду.

"У цих документах йдеться про введення обмежень і заборон на дію економічних структур Туреччини на території Росії, обмеження і заборону поставок продукції, включаючи продовольчі товари, на виконання робіт і надання послуг турецькими компаніями і про інші обмежувальні заходи", - сказав він.

Медвєдєв додав, що заморозять або згорнуть інвестиційні проекти, співпраця щодо яких з Туреччиною "визначалася високим рівнем довіри з цією державою". Також будуть припинені переговори про преференційний режим для послуг та інвестицій Туреччини.

Він наголосив, що відповідні економічні заходи будуть безстроковими і залежатимуть від відносин із Туреччиною.

Зараз ви читаєте новину «Медвєдєв розповів про санкції проти Туреччини за збитий Су-24». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути