середа, 06 березня 2013 17:57

Ведмеді, тиснява журналістів і спокійні обличчя суддів - як Власенка позбавляли мандата
15

Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

Сьогодні Вищий адміністративний суд України продовжив розгляд позову про дострокове позбавлення депутатських повноважень Сергія Власенка. Цьому члену опозиційної фракції "Батьківщина" закидають поєднання депутатства з адвокатською практикою.

Близько 11.00, відразу після початку засідання, було оголошено перерву на 15 хвилин. Сторона обвинувачення вивчала документи, витребувані судом у колегії адвокатів. Сторона захисту вивчала документи, надіслані Генеральною прокуратурою України.

Засідання знову проходило у маленькому залі. Спочатку мали намір виділити приміщення на 250 осіб, однак за пів години до самого засідання, приміщення змінили. У результаті цього у коридорі суду з'явилася величезна черга з кількох сотень журналістів.

На засіданні були присутні лідери опозиційних фракцій Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок. Самого Власенка на засіданні суду не було.

Під час перерви судового засідання ВАСУ голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк наголосив, що Генпрокуратура підтвердила, що Власено був захисником, а не адвокатом на судових засіданнях у справах Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд таки позбавив Власенка мандата

Близько 12.00 судді відправилися до нарадчої кімнати, аби ухвалити остаточне рішення по Власенку.

Після перерви у 4,5 години суд таки ухвалив рішення, за яким Власенка позбавили повноважень народного депутата.

Зачитуючи ухвалу суду, суддя Михайло Зайцев наголосив, що "вимога щодо несумісності є ознакою повноважень народного депутата, а недотримання цієї вимоги є порушенням Конституції".

"Судом встановлено, що 28 жовтня 2012 року Власенко був обраний народним депутатом. При цьому підписав постанову щодо обмежень, пов'язаних із роботою народним депутатом", - зачитав суддя.

Суддя зауважив, що за новим КПК захисником не може бути адвокат, повноваження якого припинено.

"Власенко, виконуючи функції захисника і не припинивши адвокатської діяльності, займався адвокатською діяльністю. Повноваження народного депутата припиняються достроково на підставі закону за рішенням суду, - зачитав Зайцев ухвалу. - Викладені в позовній заяві обставини є обгрунтованими. Тому суд постановив: адміністративний позов Рибака до Власенка задовольнити".

Зараз ви читаєте новину «Ведмеді, тиснява журналістів і спокійні обличчя суддів - як Власенка позбавляли мандата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути