субота, 25 червня 2016 13:34

Медведчук: Референдум в Британії - приклад реального народовладдя

Медведчук: Референдум в Британії - приклад реального народовладдя
Фото: antikor.com.ua

Для української влади, яка любить розповідати про свою прихильність демократичним стандартам європейської спільноти, Великобританія повинна стати прикладом для наслідування. Так Віктор Медведчук прокоментував результати британського референдуму.

"Рішення громадян країни виявилося визначальним... Ось приклад реального народовладдя і прямої демократії в дії. Незважаючи на те що за збереження Великобританії в складі ЄС виступають більшість парламентаріїв і більшість членів уряду на чолі з переконаним єврооптимістом Девідом Кемероном, Лондон вважав за необхідне надати право приймати рішення про членство в ЄС своєму народу. Більше того, Девід Кемерон, визнавши, що проводиться ним курс не збігається з сподіваннями народу Британії, оголосив про свою відставку", - підкреслив політик.

Він переконаний в тому, що для української влади Великобританія повинна стати прикладом для наслідування.

"За більш ніж два роки керівництва країною демократична українська влада так і не змогла зрозуміти базовий принцип народовладдя: приймаючи те чи інше рішення, можновладці повинні керуватися не своїми політичними інтересами, а спиратися на волевиявлення своїх громадян", - підкреслив лідер руху "Український вибір - Право народу".

Політик також нагадав, що "Український вибір" на протязі чотирьох років, з моменту свого заснування, відстоює ідею народовладдя.

"Ми розробили проект закону "Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою". На жаль, ні ідея народовладдя, ні сам законопроект не припали до двору ні при диктаторському режимі Януковича, ні за "демократичної" проєвропейської команди. Але ініціативи нашого Руху підтримав Український народ. Щоб підкреслити наш головний пріоритет, ми перейменували "Український вибір" в "Український вибір - Право народу". Ми переконані: громадяни країни повинні отримати право управляти країною, приймати стратегічно важливі для майбутнього держави рішення, висловлювати свою думку як на всеукраїнських, так і на місцевих референдумах. Це право народу", - резюмував політик.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук: Референдум в Британії - приклад реального народовладдя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути