Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2013 18:59

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Маю цікавіші справи, ніж реаґувати на кожного дурня" - Фаріон ще не подала в суд на комуніста

"Маю цікавіші справи, ніж реаґувати на кожного дурня" - Фаріон ще не подала в суд на комуніста
"Свободівка" наголошує, якщо люди не хочуть дотримуватися Конституції, вони повинні відповідати за це у суді. Фото: tsn.ua

Нардеп від "Свободи" Ірина Фаріон подасть до суду на комуніста Олександра Зубчевського наступного тижня. Адже має цікавіші справи, аніж "реаґувати на кожного дурня".

Про це вона сказала у коментарі Gazeta.ua.

"Щойно ми прийшли у парламент, відразу вирішили мовне питання. У стінах парламенту не звучить жодна інша мова, крім української. Складніше контролювати це питання у комітетах, тому що там "свободівців" максимум двоє людей. Це означає, що ми не може через тиск пригасити тих, хто не розуміє, що в Україні єдина державна мова - українська. Тому на першому засіданні комітету я відразу порушила це питання, аби динозаври з минулого тисячоліття - комуністи - вдарилися головою об десяту статтю Конституції", - пояснює Фаріон.

"Свободівка" наголошує, якщо люди не хочуть дотримуватися Конституції, вони повинні відповідати за це у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаріон подасть до суду на нардепа-комуніста за російську мову в Раді

"До них не доходить це. Тому я звернулася до апарату Верховної Ради з тим, щоб мені забезпечили переклад їхнього белькотання. І мені, і всім також. Наступний крок - подання до суду на тих, які не розуміють, що таке державна мова у державі Україна. Він ставив запитання, а я сказала, що не розумію цієї мови. Далі вже переклад буде завжди. Це настільки очевидно, як те, що зараз люди надворі. Так, він відповідав мені нахабно, вперто, розв'язно, по-хамськи, відмовлявся говорити державною мовою. Я не розуміла, що він говорив, але він дуже багато белькотав", - розповідає вона.

Фаріон повідомила, що заяву до суду ще не подала.

"Я не попелюшка, що має встигати все буквально і реагувати на кожного дурня. Мені набагато цікавіше працювати над якимось законопроектом, аніж сперечатися з тінями 1937 року. Рот йому закрили. Усе. Мені перекладають те, що він верзе. Маю намір завершити це - подам до суду, мабуть, наступного тижня", - зазначила депутат.

Зараз ви читаєте новину «"Маю цікавіші справи, ніж реаґувати на кожного дурня" - Фаріон ще не подала в суд на комуніста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

308

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути