вівторок, 22 грудня 2015 10:46

Мартиненка та Огнєвіч нарешті позбавили мандатів

Мартиненка та Огнєвіч нарешті позбавили мандатів
Фото: www.slovoidilo.ua

Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження нардепів Злати Огнєвіч та Миколи Мартиненка. За позбавлення мандату Огнєвіч проголосував 301 нардеп. Мартиненка - 228 депутатів.

Мартиненка вдалося позбавити мандату з третього разу. Він двічі підходив до трибуни з проханням до депутатів підтримати відповідну постанову.

"Я написав заяву. Є рішення регламентного комітету. Я прошу проголосувати мою заяву в сесійній залі. Я прийняв це рішення, бо не хочу допустити політичної дестабілізації шляхом відставки уряду, дострокових виборів і реваншу. На брудну кампанію проти мене витрачено 10 мільйонів доларів. І рано чи пізно ми дізнаємося імена замовників і виконавців цієї компанії. У ці ігри грають дешеві актори. Я хочу в правовому полі, як звичайний громадянин без депутатського мандату довести свою невинуватість", - сказав він.

Раніше депутатка від Радикальної партії Злата Огнєвіч написала заяву про складання мандату, пояснивши це "об'єктивними причинами".

Микола Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень у зв'язку з корупційним скандалом і інформаційною кампанією, що вибухнули навколо його імені.

Замість Огнєвіч в парламент пройде юристка Радикальної партії Тетяна Юзькова. Замість Мартиненка наступним у списку "Народного фронту" йде депутат Миколаївської облради, керівник місцевого осередку "НФ" Вадим Підберезняк.

Зараз ви читаєте новину «Мартиненка та Огнєвіч нарешті позбавили мандатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути