вівторок, 22 жовтня 2013 20:55

Маркову інкримінують організацію і побиття учасників пікету - МВС

Маркову інкримінують організацію і побиття учасників пікету - МВС
Ігор Марков Фото: zn.ua

Колишньому народному депутату України Ігорю Маркову інкримінують організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі. Сьогодні він був затриманий після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій в 2007 році. Про це повідомляє управління зв'язків з громадськістю МВС України.

"Йому інкримінують організацію і вчинення побиття учасників пікету в Одесі. Кримінальне провадження розслідується за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за вчинення хуліганства( ...). 22 жовтня в Одесі Ігорю Маркову вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Зараз він затриманий", - йдеться в повідомленні.

У міліції нагадали, що мова йде про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо в самому побитті пікетувальників. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу. Ведеться розслідування.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України 12 вересня виніс рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна, яким фактично позбавив Маркова депутатських повноважень. Кармазін на підтвердження своїх позовних вимог доклав листа головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року більше 6 тисяч підписів на користь Маркова.

Зараз ви читаєте новину «Маркову інкримінують організацію і побиття учасників пікету - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

161

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути