пʼятниця, 18 вересня 2009 13:43

Майже 63% українців виступають за зміни Конституції - опитування

Майже 63% українців виступають за зміни Конституції - опитування
Більшість громадян України вважають за необхідне внести зміни в Конституцію України і підтримують ключові положення проекту президента Віктора Ющенка.

Такі результати опитування Національного інституту стратегічних досліджень, проведеного 8-12 вересня 2009 року. Результати дослідження презентував директор інституту Юрій Рубан на прес-конференції в п"ятницю в Києві.

"Майже 2/3 респондентів висловилися за внесення змін до Конституції України", - розповів Рубан про результати опитування.

Згідно з результатами опитування, 62,7% опитаних висловилися за необхідність внесення змін в Конституцію України, 14,7% вважають, що цього робити не варто і 22,6% важко відповісти.

65,4% респондентів упевнені, що конституційні зміни необхідні для наведення ладу в країні, 16% так не вважають, 18,6% важко відповісти на питання.

Згідно опитування, тільки 9,9% українців добре знайомі з проектом нової Конституції, яку запропонував президент. 43,1% чули про існування такого проекту, але не знайомі з його текстом, 34,7% респондентів відповіли, що ъм нічого не відомо про проект нової Конституції, 12,3% відзначили, що їх не цікавить дане питання.

Крім того, 61,6% респондентів вважають, що зміни в Основний закон необхідно внести до президентських виборів, щоб громадяни знали повноваження майбутнього президента. 17,8% вважають, що такої необхідності немає, 20,6% важко відповісти на дане питання.

За словами Рубана опитування свідчить про те, що громадяни підтримують більшість основних положень запропонованого президентом проекту Конституції. Зокрема, за відміну депутатської недоторканності висловилися 84,2% опитаних, за скорочення кількості депутатів Верховної Ради - 75,5%.

Разом з тим, згідно опитування підтримали б на всеукраїнському референдумі запропонований президентом Віктором Ющенком проект нової конституції 16,5% громадян України.

Рубан відзначив, що "такий показник говорить, що ступінь довіри до пропозицій президента досить істотний".

Згідно дослідженню, 35,1% опитаних не підтримали б даний проект і 48,4% важко відповісти на дане питання.

В ході дослідження було опитано 2 тис. респондентів у всіх регіонах України, зокрема в Криму і Києві. Погрішність вибірки складає 2,2%, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Майже 63% українців виступають за зміни Конституції - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути