Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2014 17:05

Майора "Беркута", якого звинувачують у вбивстві 39 майданівців, випустили на волю

Майора "Беркута", якого звинувачують у вбивстві 39 майданівців, випустили на волю

Запобіжний захід майору нині розформованого "​​Беркута" Дмитру Садівникові, обвинуваченому у вбивствах 39 активістів Майдану 20 лютого, була змінена з утримання під вартою на частковий домашній арешт. В результаті Садівник безперешкодно покинув будівлю суду.

Про це повідомив активіст Евромайдан SOS Тарас Гаталяк.

"Сьогодні відбулася безпрецедентна подія, оскільки Дмитро Садівник повинен був утримуватися під вартою до 27 вересня. Було подання Генпрокуратури, щоб продовжити його утримання під вартою. Суддя розглянула це подання, відмовила в його задоволенні, і замість цього замінила запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт з 23 години до 7 години ранку. І Садівник спокійно пішов на вулицю ", - сказав він.

За словами активіста, судове засідання відбулося сьогодні, 19 вересня, о 10 годині ранку. "Суддя - Світлана Волкова - як мінімум повинна була його залишити під вартою з 27 числа, а вона його звільнила. Ніхто в суді не хоче цього коментувати, нічого говорити з цього приводу", - додав він.

Інформацію про звільнення Садівника підтвердив адвокат Павло Дикань, який представляє інтереси родичів убитих активістів Небесної сотні.

"За моєю інформацією, да, [звільнили], у мене інформація від слідчого, від процесуального керівника слідства. Коментувати тут важко, тому що це було третє чи четверте продовження термінів. Досі слідчий суддя вбачав достатні підстави для утримання під вартою, тим більше що Садівник звинувачується в скоєнні особливо тяжких злочинів, в тому числі вбивство", - сказав він.

За даними адвоката, щодо Садівника зібрана переконлива доказова база. "У справі проходять троє підозрюваних - щодо двох із них вчора був продовжений запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Сьогодні керівник, фактично людина, щодо якої є велика відповідальність і, наскільки нам відомо, мається найкраща доказова база, звільняється під домашній арешт , причому навіть не під повний, а з 23 до 7, тобто в денний час він може спокійно гуляти. у нас є серйозні підозри, що можуть його не знайти, втече ", - вважає Дикань.

"Можу припустити, що [електронний] браслет у нього повинен бути весь час, але в нічний час він не повинен покидати меж свого житла або того місця, яке встановлено постановою суду. Рішення винесла суддя Світлана Волкова. Наскільки мені відомо, він був на засіданні , і був звільнений в залі суду. Відповідно, де він зараз - вже незрозуміло", - додав адвокат.

За словами адвоката, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту обирається безстроково, поки суд не знайде підстав для її зміни.

"Ми будемо зі свого боку, мабуть, писати на суддю заяву, на неправосудне рішення. Відносно Садівника однозначно повинна бути апеляція ГПУ, ми вважаємо, що він повинен утримуватися під вартою. Наскільки ми чуємо, вони (Генпрокуратура, - ред.) зацікавлені в цьому. Мені видається, що прокурори подадуть зараз в найкоротші терміни апеляцію, можливо, навіть сьогодні. Але це ніяк не впливає на той факт, що Садівник перебуває на волі. Ви маєте вже приклади перед очима - той же Мельник та багато інших", - резюмував Дикань.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я України, в зіткненнях в центрі Києва постраждали 1791 чоловік, загинули 106 учасників антиурядових протестів.

За даними Громадської сектора Майдану, 20 лютого центрі столиці від куль снайперів загинули 46 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Майора "Беркута", якого звинувачують у вбивстві 39 майданівців, випустили на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути