вівторок, 04 березня 2014 21:59

Люстрація не пройде: Ірині Сех байдуже, що півмайдану кричало їй "ганьба!"

Люстрація не пройде: Ірині Сех байдуже, що півмайдану кричало їй "ганьба!"
Фото: ipress.ua

Нового губернатора Львівської області "свободівку" Ірину Сех представили на львівському майдані сьогодні ввечері. Анонсувалося, що новий голова області пройде люстрацію перед львів'янами і прийме їх зауваження. Близько 18.00 площа вщент заповнилася людьми. На сцену виходить віце-прем'єр Олександр Сич, читає указ про призначення. Ліва сторона площі починає голосно свистіти і кричати "ганьба!". Сич перекрикує указ в мікрофон.

"А де ж люстрація? А чого ми прийшли? Може їй ще й квіти вручити? - Кричить жінка в береті. - Ви зайдіть в будь-яке село, там вам розкажуть як "Свобода" краде."
У натовпі починається гамір. Люди розлючено показують у бік сцени. Туди виходить Сех. За освітою вона - вчитель молодших класів, була депутатом обласної та Верховної рад. Рідна сестра нардепа Олега Панькевича.

"Ми разом зробимо все, щоб подолати корупцію", - говорить в довгій промові. Розповідає про молитву.

Жінки біля намету знову обурено кричать "ганьба!". До них крізь натовп просуваються чоловіки, серед них багато "свободівців" зі Львова та Жовківського району Львівської області. Стають за спинами жінок, навмисне голосно плескають у долоні, кричать "Слава Україні", щоб заглушити незадоволених. Ірина Сех продовжує виголошувати промову, ніби не чує крику.

"Та ти розкажи, чи був ваш Михальчишин хоч раз був на майдані?" - надривисто кричить хлопець з бородою. Від шуму виступу на сцені майже не чути. Через деякий час новий губернатор завершує промову і йде зі сцени. Ведучий майдану Роман Брезіцький не дає слово незадоволеним.

"Ця людина - голова сімейного корумпованого клану Сех-Панькевич. Прославилася масовою вирубкою дерев на Львівщині. Під час революції відзначилася тим, що на установчому засіданні львівського осередку "Майдан" відмовилася навіть розглядати питання про те, щоб у робочу групу "Майдан" увійшли представники від молоді та студентства", - написали в соцмережах представники ГО "Автономний опір".

У 2012-му рух "Чесно" мав зауваження до Ірини Сех, як до кандидата в нардепи, оскільки фірма її чоловіка "Топаз" займалася торгівлею деревини. Її звинувачували в "кришуванні" вирубки лісу та в конфлікті інтересів, тому що Сех обіймала посаду голови екологічної комісії Львівської облради.

Громадський діяч Тарас Возняк напередодні так пояснив призначення:

"На Львівщині було достатньо освічених керівників, і було з кого вибирати. Але, очевидно, це результат торгу. І три галицькі області з політичних міркувань, а не з міркувань доцільності або ефективності, просто передані ВО "Свобода", - заявив політолог ресурсу "Погляд" - Найнеприємніше те, що люди роблять якісь свої оборудки тоді, коли країна в небезпеці. І потрібні не люди з педагогічною освітою на таких посадах. Ця некомпетентність може призвести до страшної катастрофи. І цю некомпетентність експортували до Львова", - слова політолога.

Нагадаємо, Тарас Возняк разом з Ярославом Грицаком, Мирославом Мариновичем та підприємці Львівщини пропонували на цю посаду громадського діяча і підприємця, безпартійного Ярослава Рущишина.

Раніше кореспондент Gazeta.ua зловив Ірину Сех на кнопкодавстві в обласній раді. Жінка пояснила, що голосує за тих, хто виходить в туалет.

Зараз ви читаєте новину «Люстрація не пройде: Ірині Сех байдуже, що півмайдану кричало їй "ганьба!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути